1. INTERNATIONAL SARAJEVO GASTRONOMY FESTIVAL „”BOSANSKI DUKAT“”

1. INTERNATIONAL SARAJEVO GASTRONOMY FESTIVAL „BOSANSKI DUKAT“ Udruženje gastronoma “Gastro kutakje 8. i 9.11.2012. u Sarajevu je organiziralo po prvi International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski dukat”.

Cilj manifestacije je bila promocija domaće gastro ponude, domaće prehrambene i vinske industrije, promocija delicija te unapređenje festivalskog i sajamskog turizma Sarajeva, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine u cijelosti.

Unutar 1. International Sarajevo Gastronomy Festival „Bosanski dukat“ održžalo se i međunarodno natjecanje profesionalnih kuhara iz cijele Europe. Sudjelovalo je preko 100 kuhara „Bosanskog kup“-a koji su se natjecali u kategoriji puretina i kup „Bosanski dukat“. Kulinarske sposobnosti takmičara bodovao je stručni žžiri kojeg su činiti vrhunski kuhari iz BiH i inozemstva.

Članovi SKMER-a: ŽŽeljko Neven Bremec, Jadran Božić, Matko Ivanišević, ŽŽeljan Radosavljević, Pero Savanović, Ivan Buzolić i Nikša Ivičević sudjelovali su na ovoj manifestaciji kao članovi žžirija i natjecatelji. Jadran Božić i ŽŽeljan Radosavljević su osvojili srebrne medalje, a Matko Ivanišević brončanu medalju u kategoriji puretina.

bosnaski dukat 2012

Scroll to Top