6.MEĐUNARODNI KREMLIN CULINARY CUP

U razdoblju od 01. do 03.10.2013., u Moskvi je održan šesti po redu International Kremlin Culinary Cup. Na natjecanju je sudjelovalo preko 300 profesionalnih kuhara iz cijele Europe i šire, koji su svojim umijećem još jednom impresionirali kulinarski svijet.

Timovi, kao  i individualni natjecatelji, pokazali su svoje znanje pripremajući tradicionalne ruske recepte, koji su bili i glavna tema manifestacije,  koristeći inovativne tehnike i kreativne ideje.

Žiri je također bio creme de la creme svjetske gastronomije, pa su tako natjecatelji bili pod budnom palicom najvećih profesionalaca u svojoj branši: Elena Shramko, Mark Tilling, Emmanuel Hamon, Teresa Henriques, Vyacheslav Katkovskiy, Harald Fargel, Evgeniy Bykov, Igor Nevinskiy, Georgy Belyankin, Ilya Lazerson, Vladimir Burkovskiy, Arthur de Lorijn, Vladimir Mukhin, Oleg Sychev, Hans-Dirk Halbfell. Predsjednik WACS – a Gissur Gudmundsson bio je počasni gost.

Josip i žiriI ove godine Savez kuhara mediteranskih i europskih regija imao je svog predstavnika, mladog i perspektivnog kuhara, Josipa Carevića. Pod hrvatskom zastavom, još jednom je briljirao, te osvojio medalje u sve tri kategorije u kojima se natjecao i time ponovno dokazao kako je hrvatsko kulinarstvo u samom vrhu svjetske gastronomije. Riba, mediteranski začini i kreativnost nisu ostavili žiri ravnodušnim, pa se Josip Carević sa natjecanja vratio sa jednom srebrnom i dvije brončane medalje, te na taj način upotpunio svoju, a i SKMER-ovu kolekciju sjajećih krugova.

U kategoriji restorantskog ribljeg jela, njegov  lubin punjen dimljenim morskim plodovima, osvojio je srebrnu medalju.

Slatka fantazija, kako je Josip nazvao svoj desert, ostvario je odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju, dok se u Black box-u (restoransko riblje jelo) , također vratio sa brončanom medaljom oko vrata.

Scroll to Top