A LA CHEF – ŠKMER-ova intenzivna škola kuhanja kroz priču iz Slovenije

Spomenka Žganec, vrsna šefica je kuhinje hotela Triglav u Dobrni u Sloveniji, jedna je od naših polaznica edukacija iz inozemstva. Završila je intenzivnu školu kuhanja A LA CHEF, poseban trening za profesionalce željnje nadogradnje znanja, kao i za  za početnike i ljubitelje kuhanja koji žele doseći profesionalnu razinu.

Kroz 70 sati uči se odabrati najbolje namirnice, osmisliti jela i menije, izraditi kruhove i tjestenine, pripremiti najukusnije rižote, naučiti tehnike pripreme ribe, morskih plodova, mesa, voća povrća i deserata. Trening je organiziran u grupama do 12 osoba, uključuje opremu, pribor i namirnice.

“Želja mi je bila steći nova znanja i poznanstva. Program je kreativan, mentori podjele svoje kuharske vještine s ekipom, motiviraju i pokažu pravi timski rad. Taj program bi preporučila svakom koji želi više širine osnovne kao i napredne, moderne kuhinje. ” – istaknula je Spomenka Žganec.

U našoj Kuharskoj Akademiji  kroz A LA CHEF program dobila je, kako kaže, širinu znanja iz mediteranske gastronomije, pretežno lokalne dalmatinske kuhinje. Inače Spomenka često sudjeluje na različitim natjecanjima i edukacijama. Trenutno je chef u privatnom hotelu Triglav, vodi kuhinju tamošnjeg “a la carte” restorana (https://vivi.si/gostilna/gostilna-triglav/). Osim toga, usko surađuje sa slovenskim chefovima i napreduje u struci, a dolazak u Split bio joj je prilika i da stekne nove prijatelje.

“Oduševio me i timski rad, kako može grupa potpunih stranca djelovati kao jedno i združiti kuharsku strast koja je stvarala vrhunska jela. Na kraju edukacije bili smo kao jedna velika obitelj. Željela bi još više upotpuniti svoje znanje mediteranske kuhinje.Kuhanje je moja strast, uživam u novim kreacijama i kuhinja mi daje mogućnost izraziti moju kreativnost i dijeliti to sa svojim gostima. Volim izazove, zato često sudjelujem u ovakvim programima” – dodala je Žganec.

Želite li provjeriti što se uči na ovoj intenzivnoj školi kuhanja, podsjetiti se i vježbati tehnike koje odavno niste prakticirali uz vrhunske chefove, a posebice naučiti nove trendove u kuhinji, obratite nam se putem linka: 

Intenzivne škole kuhanja

Fotgrafije UVE.

Scroll to Top