AKADEMIJA SLASTICA: Naučite se cjelokupnom procesu slastičarstva uz svjetske i domaće recepture pod vodstvom pastry chefice Ivane Bradarić

22. listopada – 4. prosinca 2021. (petkom od 15 do 21 h i subotom od 08 do 14 h) – ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split.

Želite li se usavršiti modernom slastičarstvu koje ne zanemaruju tradiciju, otkriti slastičarske tajne ili, pak, obnoviti i produbiti znanja za vaš posao, pripremili smo novi 12-odnevni program Pastry Chef – Akademija Slastica. Ponovo ga vodi iznimna splitska slastičarka Ivana Bradarić, pastry chef splitskog restorana Brasserie on 7, koja je početkom godine ušla u prvi tim predavača Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija sa Stevom Karapandžom, Željkom Nevenom Bremecom i Hrvojem Zirojevićem te vodila slastičarski modul Mediterranean Culinary Artsa, najzahtjevnijeg programa ove međunarodne udruge namijenjenom profesionalnim kuharima.

Akademiju Slastica Ivana vodi po drugi put, a riječ je o iznimno bogatom programu koji će se održavati petkom poslije podne i subotom ujutro od 22. listopada do 4. prosinca 2021. godine, dakle, u 6 dvodnevnih modula sve kako bi polaznici, bilo ljubitelji slastica ili profesionalci, ovladali cjelokupnim procesom slastičarstva.

  • Cilj je kroz ovu edukaciju po hands on konceptu provesti polaznike kroz pripremu slatkih dizanih i vučenih tijesta, tartova, pjenica, terina, semifredda, petit fours, pralina, torta, mono porcija, keksa, umaka za deserte slatkog i kandiranog voća, izrade dekoracija. Uz to imat će prilike usvojiti pravilno posluživanje i atraktivne načine prezentacije. Značajan dio programa Akademije Slastica namijenjen pripremi slastica za različite režime prehrane kao što su bez šećera i glutena, sirove te različite vege varijante deserta – od fleksiterijanstva do veganstva – navela je Bradarić.

Bit će tu poznati svjetski deserti od jednostavnijih do kompleksnijih, pripremati se peciva, slatki kruhovi, popularni kolači iz regije, jestive dekoracije, voćni kavijari, parena tijesta te slastičarske kreme. Učit će se temperirati čokoladu, kao i pripremati deserte sa sezonskim namirnicama za tematske jelovnike.

  • Recimo, jesen je sezona buće što je prigoda za pripremu tarta, tzv. pumpkin pie. Pita od bundeve je klasični američki desert koji se najviše servira na Dan zahvalnosti, često se koristi kao dekorativna pita za Halloween gdje se naziva Jack-o’-Lantern Pie, a osvojila je i Europu i danas postoje brojne varijante za gurmane. Mi ćemo je pripremati u fuziji modernog i tradicionalnog s bogatim aromatičnim punjenjima poput pirea od buće, začinjenu cimetom, vanilijom, muškatnim oraščićem, pa i s đumbirom i limunom. Tart od buće najčešće se služi s chantilly kremom ili crème fraîche te servira hladan, a to je tek jedna od tema koju ćemo doživjeti oblikom, okusom, pa i pričom kako bi oduševili ukućane, pa i goste u objektu – poručila je Bradarić.

Kao i većina pastry chefova smatra da je slastičarstvo u Hrvatskoj dobrano zapostavljeno u restoranima i sporedna stvar, te zdušno radi na unaprjeđenju i promociji struke. Posebice je zanimljivo da je Ivana završila farmaciju, a tek potom školovanje za slastičara, pa ne čudi da njezine kreacije krase preciznost, točnost, čistoća, a nezaobilazan je i “little bit of magic“.

 

detalji i informacije te link za prijavu:

https://www.skmer.hr/event/pastry-chef-akademija-slasticarstva-trening-za-chefove-i-ljubitelje-kuhanja/

 

Gastrobajter

Scroll to Top