AKADEMIJA SLASTICA: Sve o golim tortama, slatkim kombinacijama koje rado pripremaju profesionalci i početnici

petkom i subotom, 22. listopada – 4. prosinca 2021., prijave: 099 319 8961/info@skmer.hr/ www.skmer.hr

Naked ili seminaked cakes, dakle, “gole” ili “polugole” torte, još su jedna zanimljivost koja vas čeka na Akademiji Slatica Ivane Bradarić. Ova pastry chefice splitskog restorana Brasserie on 7 pokazati će vam pripremu ovih u svijetu iznimno popularnih svečanih torti u predstojećem ciklusu gdje ćete dobiti priliku usvojiti slastičarske procese pripreme koji se znatno razlikuju od kuharskih.

Ivani je cilj pokazati da se mnoge slastice mogu raditi u kući, ne samo s profesionalnim aparatima i pećnicama. Pastry Chef/Akademija Slastica program je osmišljen da istovremeno donosi benefite na poslovnom planu, pa i onima koji žele raditi slastice u svom domu, a uz sve to dobit ćete obilje receptura te doznati zanimljivosti koje prate najcjenjenije slastice svijeta.

Vratimo se golim tortama. One nisu skrivene slatkim fondanom, znaju biti robusne, vintage style, a značajke su im se vidljivi slojevi biskvita, kreme, ukrašene su voćem, cvijećem i drugim biljem. Biskvit može biti klasičan bijeli, čokoladni, od kave, s dodatkom orašastih plodova, šarenih šećernih mrvica.
– Gole ili polugule torte postale su jako popularne na vjenčanjima gdje je tema rustikalni country stil te se takva torta ukomponira u prirodni ambijent. Torte su posebne po tome što se ne oblažu teškim frostingom ili fondanom, nego ostaju otvorene da se vide svi slojevi. U slučaju seminaked torte ona ima samo lagani premaz tako da se i dalje naziru slojevi. Ukrašavaju se cvijećem ili sezonskim voćem. Koliko god gole torte izgledale jednostavne i one imaju jasan pravila u izradi,

a ponajprije da slojevi kreme i biskvita moraju biti ravnomjerni i uredni. Torte bez glazure i zaštite brzo se suše tako da se mora paziti i na vlažnost. Gole torte su odlične za početnike jer ispadne li krivo, samo kažete to tako mora biti – kazala je Bradarić.

Akademiju Slastica Ivana Bradarić vodi po drugi put, a riječ je o iznimno bogatom programu koji će se održavati petkom poslije podne i subotom ujutro od 22. listopada do 4. prosinca 2021. godine, dakle, u 6 dvodnevnih modula sve kako bi polaznici, bilo ljubitelji slastica ili profesionalci, ovladali cjelokupnim procesom slastičarstva.

Prijave i informacije:

Pastry Chef – Akademija slastica

Scroll to Top