AKADEMIJA SLASTIČARSTVA: Naučite raditi klasike i suvremene deserte, kao i slastice koje oduševljavaju svijet …Paris-Brest i Babku

Petkom i subotom, 19. veljače – 27. ožujka, ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Profesionalni ste kuhar i želite li imati slastice koje će privući svjetske sladokusce…ili ste možda početnik koji želi doseći profesionalnu razinu….pozivamo vas na Akademiju Slastičarstva pod vodstvom Ivane Bradarić. U 12 radionica (petkom i subotom) ova će iznimna slatičarka restorana Brasserie on 7 na Rivi koja unosi brojne inovacije u splitsko slastičarstvo te spaja svjetsko s tradicijom, s polaznicima pripremati slatka dizana i vučena tijesta, tartove, pjenice, terine, semifredda, petit fours, praline, torte, mono porcije, kekse, slatko i kandirano voće, kreme, umake za deserte, dekoracije. Uz to na repertoaru su i posluživanje, atraktivni načini prezentacije te priprema slastica za različite režime prehrane bez šećera, glutena, “raw food” te različite vege varijante.

Između ostalog, Ivana će vas provesti i francuskim slastičarstvom pripremajući legendarnu “bicikslitičku” slasticu Paris-Brest, a okuse New Yorka i Poljske ujedniti će babkom, kolačem za kojeg su se otimali u epizodi Senfelda.

Dodajmo, Paris-Brest francuska je delicija slična princes krafnama. Ima oblika kotača i smislio ju je 1910. godine slavni slastičar Louis Durand kao počast velikoj biciklističkoj utrci Pariz -Brest koja se održava od kraja 19. stolječa do danas. Isprva je taj kolač bio vrlo popularan među biciklistima zbog visoke kalorijske vrijednosti, a odavno je i nezaobilazna delicija u slastičarnicama diljem Francuske.

Babka je, pak, kako tvrde gastro povjesničari, ističnoeuropski kolač od dizanog tijesta koji imenom veliča, dakako, bake. U Poljskoj tradicionalno se služi za Uskrs, a i među najomiljenijim je židovskim slasticama i uobičajeni desert vjerskih proslava, posebice u SAD-u gdje je stigao krajem 19. stoljeća s valom emigranata. Ima je u raznim izdanjima i punjenjima, bilo s voćem, sirom, sirom, orašastim plodovima, a jedna od najslavnijih je varijanta je s čokoladom. Kolač to za koji je potrebna umješnost i znanje kako bi se tijesto lijepo uvilo i dobili vrhunski slojevi bogatog premaza.

 

Početak edukacije – 19. veljače 2021.

Tečaj traje 6 tjedana, 12 radnih dana, a održava se petkom od 15 do 21:00 i subotom od 08 do 14:00 sati u prostoru ŠKMER Kuharske Akademije, Jobova 2, Split.

Termini:
19. & 20.2.2021.
26. & 27.2.2021.
05. & 06.3.2021.
12. & 13.3.2021.
19. & 20.3.2021.
26. & 27.3.2021.

Veličina grupe: 6 – 8 polaznika

Cijena: 8.000 kn po polazniku

Iznos uključuje detaljne recepture i upute, opremu, namirnice i radne materijale, certifikat, te mogućnost nastavka edukacija na program prekvalifikacije za zanimanje slastičar

Način plaćanja: 20 % kao potvrda rezervacije, preostali iznos do kraja programa uz mogućnost obročnog plaćanja za članove.

Prijave se putem obrasca ili na 099 3198961

tekst: Mak Jovanović https://www.gastrobajter.com/

foto: Stocks + Brasserie on 7

BRASSERIE ON 7: Moderna dalmatinska jela začinjena prstohvatom francuskih utjecaja

Scroll to Top