AKADEMIJA TJESTENINA uz talijanskog majstora Waltera Zanonia

13. & 14. 2. 2024., od 9 do 15 sati –
U nastavku ŠKMER-ovih suradnji s inozemnim prvacima kuharstva i slastičarstva, u Akademiju nam stiže Walter Zanoni, talijanski Chef Consultant & kuhinjski trener koji će polaznike uvesti u svijet izrade vrhunskih domaćih svježih tjestenina i njoka.
Naučit ćete kako pripremiti svježu tjesteninu – od pažljivog odabira sirovina, preko poznavanja svojstava tijesta do tehnika miješenja , oblikovanja, umaka i nadjeva.

Walter Zaroni jedan je od najcjenjenijih talijanskih kuhara, poznat je po svojoj vrhunskoj kuhinji s, a njegove metode podučavanja usvojile su razne škole kulinarske umjetnosti u Italiji. Kao izniman izvršni kuhar, Walter posvećuje svoje vrijeme održavanju koraka s novim konceptima i tehnikama u tradicionalnoj, inovativnoj i molekularnoj kuhinji na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Njegovo istaknuto i dobro uvježbano nepce može se zahvaliti njegovoj predanosti korištenju samo najsvježijih i najkvalitetnijih sastojaka. Walter posvećuje posebnu pažnju detaljima, tehnikama presvlake i inovacijama. Kuhar Walter sada se smatra talijanskim majstorom u svemu što se tiče zanatske tjestenine. Njegova predanost, predanost i inovativnost u razvoju tehnika izrade brašna i tjestenine bili su ključni u modernoj proizvodnji tjestenine u Italiji

TEME:

Vrste tjestenina:
– Tagliatelle
– Spaghetti
– Ravioli
– Tortellini

 Klasične tjestenine s jajima:
– Tagliatelle
– Taglierini
– Spaghetti alla chitarra

Bojane tjestenine s jajima:
– Zelena
– Crvena
– Ciklama

Punjena tjestenina:
– Ravioli
– Tortellini (različitih veličina)

Nadjevi:
– Povrće
– Sir
– Meso

Njoki

Sustavi proizvodnje tjestenina i metode pravilnog čuvanja.

 

 

PRIJAVE & INFORMACIJE: ☎
099 319 89 61 /info@skmer.hr /

AKADEMIJA TJESTENINE

 

Scroll to Top