AKADEMIJA TJESTENINE: Paccheri, tortelini, ravioli i cappellacci s umacima i punjenima

četvrtak 17-21 h, 4. svibnja 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Želite li naučiti raditi domaće tjestenine i umake, punjenja, čekamo vas u četvrtak na jednodnevnoj radionici za ljubitelje kuhanja i mediteranske spize. Umijesit ćemo tijesto te naučiti oblikovati niz manistri koje smo preuzeli iz talijanske gastronomije.

Na jelovniku su:

Paccheri punjeni sirom i špinatom u umakom od šalše

Tortelini s pršutom i skutom u umaku od tartufa

Ravioli s pestom od bosiljka i orašastih plodova

Cappellacci punjeni gljivama

Slatki raviol

Paccheri su veća tjestenina cjevastog oblika koja potječe iz regija Kampanija i Kalabrija. Tortelini potječu iz regije Emilia Romagna, gurmanskog središta Italije, a legenda kaže da je izgled nadahnuo oblik Venerinog pupka. Cappellacci – naziv i oblik ove jedinstvene punjene tjestenine izveden je iz dijalekta caplaz što znači “mali šeširići” i odnosi se na slamnate šešire koje su nekada nosili farmeri koji su obrađivali polja. Ravioli su, prema legendi, nastali u Gavi Ligureu u Liguriji u XII. Spominju se u Boccacciovom “Decameronu”, stupu talijanske književnosti, a obično su četvrtastog oblika, ponekad zaobljeniji, i jedna od najpopularnijih talijanskih tjestenina s različitim nadjevima koji se razlikuju po regijama. Slatki ravioli su, pak, posebno omiljeni na Sardiniji.

Cijena tečaja je 55 EUR (414,4 HRK),a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

 

Scroll to Top