AKCIJA „SPLITU S LJUBAVLJU“ – BADNJAK 2012.

U svima znanoj teći, promjera 2.6 metara, koju su škverani još prije sedam godina izradili baš za ovu priliku krčkalo se 200 kilograma bakalara. Cijelu malu vojsku od 25 kuhara predvodio je predsjednik SKMER-a Miro Bogdanović, potpredsjednik Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija. U vrlo kratkom vremenu podijeljeno je više od 5000 porcija bakalara.

Kuharima u dijeljenju hrane sugrađanima pomogli su volonteri Volonterskog centra udruge MI iz Turističko – ugostiteljske škole i članovi udruge Lastavica, a akciju su sponzorirali Kotanyi, pekara Babić, Zagrebačka banka, DES, tržžnice Hippos, Zagrebačka pivovara, Dukat, Metro, Tommy d.o.o., Hrvatska interesna udruga ugostitelja i Zajednica maslinara i uljara Hrvatske. Uz volontere bakalar su dijelili i žžupan Ante Sander i dogradonačelnik Jure Šundov. Ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima ove humanitarne akcije.

Također je održžano i VII. Prvenstvo svita u fritulama, u organizaciji „Slobodne Dalmacije“ koja je medijski pokrovitelj ove manifestacije, članovi žžirija bili su majstori kuhari Goran Albini Kamanjo, Hrvoje Zirojević, ŽŽeljko Neven Bremec, Marija Lulić i ravnatelj KBC Darko Duplančić.

Album slika Badnjak 2012.

Scroll to Top