BAKINA TANKA PIZZA – Jagode Nikolić

“Evo, pridružujem se i ja virtualnoj kuhinji. Ovaj put nema vaganja, sve od oka. Šest punih žlica glatkog brašna, malo soli, malo cukra, malo suhog kvasca, – malo maslinova ulja, zamijesit tijesto i ostaviti 20-tak minuta da se diže na toplom

U međuvremenu pripremite nadjev za pizzu od onog šta se ima. Ja sam stavila malo sira gauda, malo sira mozzarelle, pola crvene paprike, pola tikvice, dvi fete murtadele, malo pancete jednu malu kapulu – sve to izrezala na trakice. Kada je tijesto bilo gotovo, razvukla ga u okrugloj škrovadi, posula s malo ulja, stavila pomodore, izrezane sastojke, masline i na kraju origano. Ubacila u pećnicu na 20-tak minuta i to je to. Nikad brže pizza nije bila gotova, a ukusna samo tako” – navela je Jagoda Nikolić.

Dodajmo, Jagoda otkad je u mirovini statira u filmovima i serijama, kuhala je u RTL-ovom showu “Večera za 5”. Bavi se fotografijom jer joj je to najveća strast uz kulinarstvo, a stigne baciti i na koju partiju balota. Često je se može sresti na radionicama za ljubitelje kuhanja Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija gdje od profesionalnih kuhara dolazi naučiti se novim receptima i trikovima. Znala se i natjecati u kategoriji amatera, a svojim kulinarskim umijećem i razveseliti beskućnike u splitskoj udruzi MoST.

“Strast prema kuhanja je oduvijek u mojoj obitelji i zavoljela sam ga od najranijih dana još kad bi moja baka Milica kuću preplavila mirisima “manistre na pome” i domaćeg kruha. Prvi veliki kuharski izazov bio mi je kad sam za 30-ak splitskih beskućnika spremila krilca na lovački način, valjalo je po prvi put kuhati za toliko ljudi” – ispričala je ova aktivna baka.

 

Scroll to Top