“BEST OF INTERNATIONAL ALAIN DUCASSE” UZ KUHARSKOG VIRTUOZA JULIANA MERCIERA: Četverodnevni kulinarski trening za profesionalne kuhare u Splitu

21. – 24. studenog 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Najesen ponovo u ŠKMER Akademiji gostuje francuska École Ducasse, jedna od vodećih svjetskih škola visoke gastronomije, što rijetka je prilika u regiji da se profesionalci upoznaju s kulinarskom filozofijom, tehnikama i jelima jednog od najvećih chefova današnjice Alaina Ducassea, čiji ime nose 34 restorana od Japana do SAD-a i okrunjeni su s preko 20 Michelinovih zvjezdica.
I ovaj put će ove
hands on kulinarske treninge za profesionalne kuhare voditi vrhunski chef edukator s golemim iskustvom rada u elitnim internacionalnim restoranima, a riječ je o Julian Mercieru koji će nam prenijeti osmišljena jela s potpisom, kao i pomno razrađene internacionalne gastronomske koncepte velikog francuskog chefa kroz četverodnevni program BEST OF INTERNATIONAL ALAIN DUCASSE. https://skmer.hr/mediterranean-culinary-arts-ecole-ducasse/

Kroz cijelu profesionalnu karijeru Mercierov kuharski put gradio se iznimnim iskustvima i odgovornostima uz stalno napredovanje u prestižnim Ducasse restoranima europskih metropola, Afrike i Azije.
“Julian je započeo kao commis chef u restoranu “Spoon + Restaurant at Sanderson Hotel” u Londonu gdje je kulinarski koncept nastao u suradnji s Alain Ducasseom. Mercier je pripremao je internacionalna jela za londonsku publiku, a u dvije godine bio je unaprijeđen Junior Sous-Chefa. Zatim je postao drugi Sous-Chef u “Bar et Boeuf”, restoranu s Michelinovom zvjezdicom u Monaku i “Au Spoon des Neiges” u Švicarskoj. Chef Julian nastavio je napredovati pod okriljem Ducasse grupe, te je zatim imenovan Sous-Chefom u “Spoon-Carthage” u Tunisu, a nakon toga pomogao je pri otvaranju restorana “Benoit”, koji poslužuje modernu mediteransku kuhinju i restorana “Margaux” u Dubaiju” – poručili su iz École Ducasse.

Nakon međunarodnih uspjeha Julian se odlučio vratiti u rodnu Francusku i karijeru je nastavio u prestižnom pariškom hotelu s 5 zvjezdica “Hôtel Royal Monceau-Raffles” kao Executive Sous-Chef zadužen za četiri restorana. Naposljetku je postao Head Chef u “Lafayette Gourmet” u Galeries Lafayette, gdje je vodio otvorenje od 12 prodajnih mjesta s najboljim izborom slatkih i slanih užitaka u Parizu.
“Nakon što je stekao tako bogato iskustvo, došlo je vrijeme da ga Julian podijeli svoju strast prema kulinarskim i slastičarskim entuzijastima koji studiraju na
École Ducasse, gdje imenovan je executive chefom. Nakon 15 godina rada za Alaina Ducassea u različitim restoranima diljem svijeta, uvjerio se da je Julian Mercier savršeni ambasador za obuku kuhara budućnosti, koji baštine jedinstvenu stručnost i Ducasse kulinarsku filozofiju” – dodali su iz École Ducasse.

PRIJAVE I INFORMACIJE:

Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

 

Scroll to Top