BIG GREEN EGG: Grill ‘n’ Chill radionica roštiljanja…pogledajte video

U splitskoj ŠKMER Kuharskoj Akademiji nedavno je održana je radionica grilanja za ljubitelje kuhanja. Pripremali su se odležani ramsteci, kao i u posebnim suhim marinadama, pileća krilca (Kentucky fried chicken i druge varijante), svinjska rebarca (Spare ribs)…

Roštiljalo se na Big Green Eggu, posebnom roštilju od keramike koju koristi NASA i proizvodi se od 1974. godine te čini sam vrh svjetske ponude.

Pogledajte video:

Big Green Egg nudi mnoštvo različitih opcija pripreme hrane kao što su pečenje, roštiljanje, parenje, dimljenje – tako da na njemu možete dobiti sve što se dadne roštiljati do hrskave pizze i kruha, pripremati blagdanske večere, pa i deserte.

Baza i poklopac s dimnjakom imaju ekstremna izolacijska svojstva i reflektiraju toplinu što uvjetuje da se razvijaju toplinski valovi koji daju poseban okus sastojcima i jelima. Vanjska strana keramičke baze sadrži zaštitni dvostruki sloj glazure otporan na vremenske utjecaje, a tu je mnoštvo dodataka od najkvalitetnijih materijala kako bi se priprema hrane u “Velikom zelenom jajetu” zaokružila u pravo zadovoljstvo. Na radionici se doznalo puno toga o temperaturama, odležavanju, odabiru ugljena i ostalom kako bi dobili vrhunske arome mesa. Podrobnije informacije o ovom svevrmenskom roštilju potražite na linku: https://sommar-adria.com/

Za suho mariniranje na radionici korištene su pomno osmišljenim začinske mješavine Kotanyi koje pospješuju sazrijevanje mesa, omekšavaju ga, daju bolji okus te produljuju trajnost. U ovim začinima nema natrij glutaminata, pojačivača okusa i umjetnih boja.

#gastrobajter #sommaradria #skmerkuharskaakademija

Scroll to Top