BiH Dukat – Okusi Hercegovine

Već petu godinu za redom UG “Gastro kutak” organizira međunarodno natjecanje kuhara i festival gastronomije BiH Dukat. Nakon četiri izuzetno uspješna festivala u Sarajevu, ove godine „5. Međunarodni gastronomy festival BH Dukat – Okusi Hercegovine“ održao se u Hotelu Park u Širokom Brijegu 24. i 25.11. 

Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se preko 120 vrhunskih majstora kulinarstva iz sedam zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.
U dva dana oni su pokazati svoje umijeće u slastičarstvu (artistika i torte), pripremanju nacionalnog jela na moderan način, te pripremi jela od ribe i restoranskog deserta, a najbolji u obje kategorije u finalu su se borili za naslov ukupnog pobjednika BiH Dukata.

Na manifestacije sudjelovao je i ŠKMER tim u sastavu: Marija Lulić, Goran Staničić i Zoran Krsteski – članovi žirija i natjecatelji Dragica Marčić, Jadran Grančić, Josip Vrsalović, Josip Šarić, Kruno Kovačić, Luka Radić, Marija Vickov, Paula Ujević i Žana Marić. Ekipa je osvojila ukupno 11 medalja – 2 zlatne, 5 srebrnih i 4 brončanih medalja:
Jadran Grančić – zlatna medalja nacionalno jelo i srebrna medalja jela od ribe i restoranski desert
Josip Vrsalović – brončana medalja nacionalno jelo i srebrna medalja jela od ribe i restoranski desert
Žana Marić – zlatna medalja nacionalno jelo
Kruno Kovačić – srebrna medalja nacionalno jelo
Luka Radić – srebrna medalja nacionalno jelo
Marija Vickov – srebrna medalja kategorija torte
Josip Šarić – brončana medalja nacionalno jelo
Dragica Marčić  – brončana medalja jela od ribe i restoranski desert i diploma nacionalno jelo
Paula Ujević – brončana medalja nacionalno jelo

 

Scroll to Top