Biser mora 2018 … kako je bilo!!!

[cs_content][cs_element_section _id=”1″][cs_element_row _id=”2″][cs_element_column _id=”3″][x_video_embed no_container=”false” type=”16:9″][/x_video_embed][cs_element_text _id=”5″][x_tab_nav type=”three-up” float=”top”][x_tab_nav_item title=”Prvi dan 21.03.” active=”false”][x_tab_nav_item title=”Drugi dan 22.03.” active=”false”][x_tab_nav_item title=”Treći dan 23.3.” active=”false”][/x_tab_nav][x_tabs][x_tab active=”false”]

BISER MORA 2018- PRVI DAN 21.03.2018.: MLADI KUHARI OTVORILI NAJVEĆE DOMAĆE KUHARSKO NATJECANJE

Prvog dana Bisera Mora 2018 u Supetru natjecale su se od jutra srednje i više ugostiteljske škole, a istovremeno mogla su se kušati ukrajinska i slovenska štajerska kuhinja, bezglutenska i vegetarijanska hrana, te štošta drugo na nizu radionica i degustacija za posjetitelje. Riječ je o najvećem domaćem kulinarskom natjecanju u organizaciji udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu i međunarodnim članstvom. U srijedu je nastupilo 25 školskih timova Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, a među njima i niz domaćih dvočlanih ekipa hrvatskih ugostiteljskih škola iz Metkovića, Knina, Šibenika, Vrgorca, Omiša te Brača, kao prethodnica natjecanja profesionalnih kuhara zakazana za četvrtak i petak. Zadatak mladim natjecateljima bio je napraviti jelo, predjelo i desert s obilježjima svoje nacionalne kuhinje, a uz modernu prezentaciju. Ocjenjivao ih je žiri pod vodstvom Steve Karapandže, a tu su još bili Marija Lulić, dugogodišnja šefica kuhinje splitskog hotela Park, Hamid Hodžić, nekadašnji šef kuhinje sarajevskog Holiday Inna i gastronomski savjetnik diljem regije te ambasador ŠKMER-a za BiH. S Malte na Brač stigao je suditi Guido Debono, predsjednik Udruženja kuhara Malte. Bili su to domaći veterani Nikša Ivičević Bukara, uz Mira Bogdanovića osnivač ŠKMER-a, Antun Nišević, te još niz iskusnih chefova i međunarodnih sudaca iz regije.

“Vidjele su se u natjecateljskim boksevima znatne razlike; posebice tko od mladih kuhara ima dobre mentore i veće budžete. Razlike su bile evidentne u opremi i pripremi prije dolaska na natjecanje. Možemo izdvojiti slovenske škole su bile super pripremljene u prvom krugu i vrlo dobro su koristili autohtone namirnice, a jako ukusna jela su napravili mladi Dalmatinci koji su pripremili medaljone od palente umotane u pancetu s mišancom. Fantastična ideja bio i umak od rogača uz svinjski filet . U svakom slučaju ovo je natjecanje iznimno korisno za mlade kuhare po pitanju stjecanja iskustva i samopouzdanja” – prokomentirao je Stevo Karapandža, nekadašnja kuharska tv zvijezda, a posljednjih godina jedan od najaktivnijih domaćih sudaca s međunarodnom licencom.

I drugi su suci bili zadovoljni što su pokazali budući profesionalni kuhari, posebice s domaćim i slovenskim natjecateljima. Dakako, bilo je i početničkih grešaka koje nisu promakle sucima.

“Bilo je tu svega što se može svesti pod nacionalna i tradicionalna jela. Mene je osobno osvojila kombinacija skute, divljih šparoga i škampa za predjelo naših kuhara. Slovenci su bili jako dobro pripremljeni i tehnički opremljeni s dobrim izborom autohtonih namirnica, a pored toga mladi kuhari su im bili jako brzi i uigrani” – kazala je sutkinja Marija Lulić.

Prvo dana veliko zanimanje posjetitelja Bisera mora privukla je prezentacija ukrajinske nacionalne kuhinje. Specijalitete spremali su braća Serhii & Vyaceslav Sovenko, inače voditelji kuhinja i savjetnici u nizu boljih restorana i hotela Ukrajine.

Na Biseru mora održan je u srijedu i okrugli stol “Gastronomija kao nematerijalna baština u funkciji turizma” koja je okupila stručnjake s područja turizma, proizvodnje ekološke hrane i gastronomije. Sudionici su mahom iskazali problem nedostatka nacionalne strategije za promociju domaće gastronomije, manjak ekoloških proizvoda, kao i slabu promociju u svijetu domaće gastronomije.

Dodajmo, Biser mora je 2006. godine pokrenuo splitski chef Miro Bogdanović sa svojim suradnicima u Makarskoj. Posljednjih devet godina se održava u Svpetrvs hotelima na Braču, a broj sudionika iz godine u godine sve je veći. Do 24. ožujka 300 kuhara iz 19 zemalja borit će za titule iz niza kategorija, a natjecanja prate i brojne gastro radionice te degustacije.

U večernjim satima podijeljene su nagrade u kategoriji timskog natjecanja turističko – ugostiteljskih škola. Među srednjim školama najbolja je proglašenja Turističko- ugostiteljska škola Split, a među visokim ugostiteljskim školama iz Lycée „Emilie du Châtelet“ iz Francuske.

SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM MARIBOR / tim 1

92,75

ZLATO

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti

83,60

SREBRO

SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM CELJE

82,58

SREBRO

Shkolla Kristo Isak Berat               

65

DIPLOMA

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA SPLIT-TIM1

84,66

SREBRO

Shkolla Hamdi Bushati Shkodër  -TIM1 

63,73

DIPLOMA

Shkolla Tregtare Vlorë – TIM 1

71

BRONZA

Shkolla Kolin Gjoka Lezhë – TIM1         

71,56

BRONZA

SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO  IN TURIZEM MARIBOR / tim 2

77,4

BRONZA

SGTŠ RADOVLJICA

81,43

SREBRO

JU SREDNJA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA SARAJEVO

91,02

ZLATO

Srednja škola Brač

76,57

BRONZA

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA SPLIT-TIM2

93,16

ZLATO

Shkolla Hamdi Bushati Shkodër  -TIM2

71

BRONZA

Shkolla Tregtare Vlorë – TIM 2

60,7

DIPLOMA

Shkolla Kolin Gjoka Lezhë – TIM2

54,64

DIPLOMA

SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM MARIBOR / tim 3

76,79

BRONZA

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ – tim 1

78,83

BRONZA

SOU“Naum  Naumovski – Borce“ Krushevo

85,53

SREBRO

Srednja strukovna školaKralja Zvonimira Knin – TIM 1

81

SREBRO

SREDNJA ŠKOLA „JURE KAŠTELAN“ OMIŠ

77,71

BRONZA

Shkolla Hamdi Bushati Shkodër  -TIM3

68,53

DIPLOMA

RESURSNI CENTAR KOTOR

82,18

SREBRO

SHKOLLA  SALI CEKA

81,1

SREBRO

Srednja škola Tina Ujevića Vrgorac

78,90

BRONZA

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ – tim 2

86,58

SREBRO

Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani

85,36

SREBRO

Srednja strukovna škola Kralja Zvonimira Knin – TIM 2

76,7

BRONZA

J.U. S.M.Š. „Danilo Kiš“ Budva

88,16

SREBRO

Turističko ugostiteljska škola Šibenik

85,64

SREBRO

Lycée „Emilie du Châtelet“

78,24

BRONZA

 

VISOKE ŠKOLE

Višja strokovna šola za gostinstvo,
 velnes in turizem Bled- tim1

84,33

SREBRO

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije, Novi Sad

91,00

zlato

Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled- tim2

85,45

SREBRO

Lycée „Emilie du Châtelet“

92.125

zlato

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

91,10

zlato

JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“

81,55

SREBRO

[/x_tab][x_tab active=”false”]

Mladi Vranjičanin juniorski prvak u Supetru, a u timskom dijelu zlato pripalo ženskoj ekipi trogirskog hotela Ola

Drago Mandić (20), kuhar iz Vranjica kod Splita, u juniorskom dijelu natjecanja Biser Mora 2018 u Supetru proglašen je najboljim, a radi se o mladom chefu koji se s natjecanja u Italiji, Makedoniji i Crnoj Gori redovito vraćao ovjenčan medaljama. U Supetru je odnio prva mjesta u spremanju jela od riže i ribe, dok je srebrom je nagrađen u kategoriji piletine. “Za riblje jelo pravio sam šalšu s bademima, a radi se o ideji koju je ranije razradio moj kolega iz ŠKMER-a Luka Radić iz Rogoznice. Slično je kao da radite klasičnu dalmatinsku šalšu, samo pred kraj kuhanja dodate u umak tostirane bademe. Na šalšu sam složio filet trlje te filet lubina napunjen mousseom od koprive iz moga vrta u Vranjicu. U kategoriji rižota sam pak radio dvije vrste; jedan je bio klasični od škampa s dimljenom rajčicom, dok sam drugi rižot napravio od školjaka kanaštrela s dimljenom butargom sabljarke. Oba sam ih ukrasio čipsom od riže” – objasnio je mladi kuhar. Mandić je u kategoriji piletine dobio srebro za pileće krilce pohano u pistaciju i pečeni filet. Radi se o savjetima koje je usvojio od starijih kolega iz ŠKMER-a, a iznimni plasmani u tri kategorije donijeli su mu titulu najboljeg kuhara juniora na Biseru mora 2018. “Prva iskustva sam stekao u konobi Marul u Splitu, pa na turističkom brodu M/Y Fantazija,a trenutno sam zaposlen u Taverni Riva u Bolu gdje kuhinju vodi makedonski kuharski virtuoz Zoran Krsteski. Veliki je izazov raditi s njim u kuhinji, stalno učiti i napredovati te kasnije to potvrditi na ovakvim natjecanjima” – dodao je Mandić. U kategoriji carving (rezbarenju voća i povrća) najbolji je bio Ivan Ursić iz Brela, a u izradi svadbenih torti Bjeloruskinja Anastasiya Kalupanovich.

U timskom natjecanju kuhara zlato je pripalo tročlanom timu trogirskog hotela Ola (Marijana Rednak Abaza, Mara Kovač i Ružica Jukičić), dok je u kategoriji kruha nagrađen zlatom Dalibor Šunjić iz Blue Sun hotela. Nakon dodjela nagrada uslijedila je za sudionike “Austrijska večer” u Svpetrvs hotelima. Brojna tradicionalna jela te zemlje izašla su iz kuhinje pod paskom Mathiasa Mosera, executive chefa austrijske tvrtke QimiQ, a nekad kuhara prestižnih bečkih i salzburških restorana. Dodajmo da se radi o obiteljskoj tvrtki iz Austrije koja proizvodi visokokvalitetna prirodna i zdrava vrhnja, plasiraju se u 42 zemlje i na svim kontinentima. Ekipa QimiQ-a u posljednje vrijeme obilazi domaće gastro manifestacije i svojim proizvodima dokazuju zbog čega su osvajali svjetske “Food Oscare”.

RIBA JUNIOR  
ANTONIO VODANOVIĆ81,6SREBRO
MIHA DEMŠAR88,4SREBRO
Luka Štajnar94ZLATO
Darko Jokić91ZLATO
TOMISLAV RALICA82SREBRO
ALEKSANDAR DJOŠAN81SREBRO
TIM GUADAGNINO91,4ZLATO
DRAGUTIN MANDIĆ91,20ZLATO
VLADE VIŠKOVIĆ79,20BRONZA
JOSIP VRSALOVIĆ85,4SREBRO
TONI VUČETIĆ85SREBRO
ŽANA MARIĆ93,2ZLATO
   
PILETINA  
GREGA KOZLEVČAR94,6ZLATO
TOMISLAV RALICA91ZLATO
Darko Jokić91,2ZLATO
TOMISLAV REŠKOVSKI91,6ZLATO
JOSIP VRSALOVIĆ91ZLATO
Branko Kresta87SREBRO
DRAGUTIN MANDIĆ86,5SREBRO
TOMISLAV MARTINIĆ85SREBRO
ARLIND CENAJ                                    82,8SREBRO
ŽANA MARIĆ82,25SREBRO
   
JANJETINA  
TONI VUČETIĆ86,25SREBRO
STEFAN PETKOV85,50SREBRO
   
RIŽOTO  
DRAGUTIN MANDIĆ91,2ZLATO
ŽANA MARIĆ85,20SREBRO
TONI VUČETIĆ85,40SREBRO
Lea Sušec84,60SREBRO
Jure Mihelak82SREBRO
MONIKA JAGODIC90,60ZLATO
JOSIP VRSALOVIĆ86,80SREBRO
Aleksandar Leovac84,80SREBRO
ANDREA BUKARICA91ZLATO
Grega Skubic 90,80ZLATO
TOMISLAV RALICA85,60SREBRO
Darko Jokić79BRONZA
KOŠIR KLEMENTINA86,60SREBRO
MARKO VUKOSAVLJEVIĆ79,50BRONZA
TOMISLAV REŠKOVSKI91ZLATO
STEFAN PETKOV82SREBRO

[/x_tab][x_tab active=”false”]

Finale Bisera mora 2018

Čedomir Trifunović (22), kuhar elitnog hotela Splendid iz Crne Gore, pobjednik je 13. Bisera mora. Pobijedio je u sve tri kategorije u kojima se natjecao, te po ukupnom broju bodova osvojio zlatni pehar ove manifestacije u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija koja se održavala od 21. ožujka u Supetru na Braču. U završnici u petak poslijepodne, Trifunović je bio i najbolji između pet finalista koji su se natjecali u tzv. black box kategoriji, odnosno dobili su namirnice netom prije natjecanja da osmisle i skuhaju tri slijeda. “U natjecanjima po kategorijama pobijedio sam u spremanju ribe, rižota i tjestenine s maksimalnim brojem bodova. U kategoriji ribe sam radio dimljenog i prženog lososa s mediteranskim aromatičnim biljkama. Uz to spremio sam kolač od motara i limuna, umak od bijelog luka i komorača. Rižot sam pravio od vrganja, šumskih šparoga iz okoline Budve, te guščje džigerice i manga. U kategoriji tjesteninu sam se odlučio za raviole aromatizirane koprivom sa Skadarskog jezera i punjene mesom divlje svinje, a sve u umaku od šumskih gljiva s pjenom od bijelih tartufa” – ispričao nam je ovaj mladi kuhar iz tima hotela Splendid u kojem su odsjedali Madonna i The Rolling Stones. Posljednji dan 13. Bisera mora koji se od utorka održavao u Supetru na Braču, obilježile su i brojne degustacije. Dok su se natjecatelji iz 19 zemalja borili za medalje u kuharskim boksovima, chefovi iz Crne Gore su upriličili prezentaciju svojih suhomesnatih proizvoda, sireva i uštipaka, te poslovično uz obilje hrane poslužili bogati asortiman vinarije Plantaže. Radi se o pogonima u kojima se preko pola stoljeća proizvode vina do sorti s Ćemovskog polja, kraške kotline s 2.310 hektara vinograda u blizini Skadarskog jezera i tridesetak kilometara od Jadranskog mora. U petak prezentaciju narodnih jela imao je i beogradski splav restoran “Vodenica”, poznat i pod nadimkom “najbolja kafana na vodi”. Stigli su sa svojom domaćom šljivovicom koja je posebno privukla goste iz Zapadne Europe, a bio je tu golemi lonac leskovačke mućkalice, brdo čvaraka i lepinja s kajmakom, kao i hrpe gibanice i baklava koji su brzo planuli. “Mi smo riblji restoran koji prvenstveno nudi autentičnu dunavsku hranu. Restoran nosi ime po 400-ak godina starim hrastovima gredama iz jedne stare vodenice koje su ugrađene u naš splav” – rekao je vlasnik Nebojša Živanović. Zagrebačka tvrtka Haby predstavila je na ovogodišnjem Biseru mora neuobičajeni roštilj i kuhinju na otvorenom pod nazivom OFYR. Radi se o nizozemskom proizvodu na kojem možete istovremeno kuhati i peći gotovo sve vrste hrane; jaja, gljive, povrće, voće, palačinke, ribu, a posebice je prikladan za meso. Ovaj roštilj i kuhalo na drva težak je oko 120 kilograma, dizajniran je da traje desetljećima, a ne treba ga prati, niti posebno održavati. “Zahvaljujući specijalnoj leguri čelika od koje je izrađena, okrugla ploča za pripremu hrane zagrije se na temperaturu od 250° do 300°C što je optimalna temperatura za pripremu hrane. Dovoljno je samo održavati vatru bez razmišljanja o njenoj jačini i bez bojazni da će vam se hrana zalijepiti ili pregorjeti. OFYR je dizajniran da donese toplinu, hranu i prijateljstvo na otvoreni prostor, a uz to je praktičniji i elegantniji od tipičnog roštilja” – uvjerili su nas domaći zastupnici OFYR-a prilikom “pokazne vježbe” koji su upriličili uz obilje mesa i povrća sa žara na radost predstavnika medija. Treći put na Biser mora stigao je indijski chef Anil Grover. Taj međunarodni kulinarski sudac, a nekada predavač kulinarstva i ove je godine za publiku skuhao “jelo s potpisom Indije”. Radilo se o dobrano začinjenoj piletini s grčkim jogurtom. Mišljenja su bila podijeljena. Nekima se i nisu svidjeli jaki okusi te daleke zemlje pojačani s puno đumbira, a neki su pak dobrano prionuli te počistili Goverove tanjure. “Marinirao sam prvo piletinu u indijskim začinima, a nakon toga smo stavili jogurt te obilje drugih začina koji su specifični za našu indijsku kuhinju. Kasnije sam sve dekorirao đumbirom kako bi se dobila jaka svježa nota” – objasnio je Grover. Dragica Lukin, naša najpoznatija i nagrađivanija slastičarka, također je završnog dana Bisera mora spremila obilje slastica koje je poslužila uz Paško likere. Radi se o brendu mediteranskih voćnih likera koje proizvodi firma ŠM-Čubrić d.o.o. iz Zmijavaca u Imotskoj krajini. U proizvodnji se drže tradicionalnih tehnologija i receptura, a likere, za koje su bili nagrađivani u Berlinu i Londonu, rade od voća s dalmatinskih otoka, te imotske loze. Biser mora je završen “Bračkom večerom” koju je za sudionike organizirala Turistička zajednica Grada Supetra i Svpertvs hoteli i time predstavila otočku autohtonu hranu koju nastoje oživjeti u ponudi lokalnih restorana i konoba. Mogao se kušati butalac, ćoravi gulaš, panada, veprovina s njokima te mnoštvo drugih jela koja se vežu uz stare bračke trpeze. “Ovo je bila prigoda da se predstavi projekt “Otočka kuhinja Supetar” naših Turističke zajednice i Poljoprivredne zadruge, koji je krajem prošle godine osvojio srebrnu nagradu „Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske“ u kategoriji najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Njime želimo autohtonu hranu uvesti u ponudu. Šteta je što i na cijelom Braču nemamo specijaliziranih restorana s iskonskom tradicionalnim jelima od bračke janjetine,a nemamo ni slastičarne koja bi se bavila isključivo našim starim slasticama. Cilj ovog projekta je, osim promocije bračke kuhinje, da se potakne ljude da otvore takve restorane koji su danas hit u svijetu” – kazao je Ive Cvitanić, direktor TZO Supetar.

TIMSKO NATJECANJE SENIORI

MATE ĐUTEL, ANTE RUBIĆ, KARLO FANTINI

89,76

SREBRO

Team Basilico Gioiello Marc

88,9

SREBRO

Tim Ružica Jukičić

91,92

ZLATO

JANJETINA SENIORI

Ondrej Jurčo

64,79

BRONZA

MARJAN GAJDOV

85,16

SREBRO

JOVAN RACKOVIĆ

76,83

BRONZA

RADOVAN BUDZÁK

74,5

BRONZA

MILE BOŠKOVIĆ

79,16

BRONZA

SINISHA CHAMDJIKJ

74,66

BRONZA

MILAN MAŠOVIĆ

73

BRONZA

PETER BRACHO

91

ZLATO

ALEKSANDAR SIMJANOVSKI

85

SREBRO

JAKOV KUŠČEVIĆ

70

BRONZA

KRUNO KOVAČIĆ

70,66

BRONZA

MARTIN HOFERICA

78,66

BRONZA

PAVOL  LUKČIK

73,83

BRONZA

KAROL SKLENÁR

71,5

BRONZA

DOMINIK MARTON

76,16

BRONZA

FRANE VIDIĆ

70

BRONZA

JADRAN GRANČIĆ

75

BRONZA

ANDRII TIUTIUNNIKOV

72

BRONZA

DINO GRANIĆ

81,6

SREBRO

KRISTIJAN ROJNICA

82,16

SREBRO

PILETINA

MATE ĐUZEL

91

ZLATO

Tetsuya Sakata

71

BRONZA

Kristian Kozmić

75,75

BRONZA

PETER BRACHO

91

ZLATO

MARTIN HOFERICA

86

SREBRO

DOMINIK MARTON

83,75

SREBRO

KAROL SKLENÁR

70

BRONZA

LUCA GIOIELLO

92

ZLATO

Ondrej Jurčo

82

SREBRO

DAVID SANDZAKOSKI

75

BRONZA

VESNA TODOROVSKA ALACHKOSKA

84

SREBRO

ANDRII TIUTIUNNIKOV

82,5

SREBRO

OLEKSANDR SYVOLAP

74,75

BRONZA

JOVAN RACKOVIĆ

75,75

BRONZA

PASTA

DEJAN PIVAC

94

ZLATO

ČEDOMIR TRIFUNOVIĆ

91

ZLATO

VALENTINA ŽERJAL

91

ZLATO

DAVID SANDZAKOSKI

85

SREBRO

JADRAN GRANČIĆ

87,8

SREBRO

JACOPO BABUDRI

91,80

ZLATO

DAVIDE PATAT

83,5

SREBRO

MILE BOŠKOVIĆ

91,6

ZLATO

MATE ĐUZEL

83,1

SREBRO

KARLO FANTINI

75,6

BRONZA

LUCA GIOIELLO

80,2

SREBRO

GLUTEN FEE

VESNA TODOROVSKA ALACHKOSKA

76,5

BRONZA

MICHELE BERTOLI

88

SREBRO

OLEKSANDER UBIRAILOV

80

SREBRO

IVAN IVANEK

76,75

BRONZA

MAŠA ZELENI

91

ZLATO

RIŽOTO/RISSOTO

EROS SIMEONI

85

SREBRO

KRISTIJAN ROJNICA

91,2

ZLATO

VJEKOSLAV GRUBIŠIĆ

83,3

SREBRO

ANDREA BASILICO

87

SREBRO

IVAN IVANEK

85,16

SREBRO

MILE BOŠKOVIĆ

91,1

ZLATO

MILAN MAŠOVIĆ

87,3

SREBRO

OLEKSANDER UBIRAILOV

84,6

SREBRO

MICHELE BERTOLI

91

ZLATO

MATE ĐUZEL

82,71

SREBRO

KARLO FANTINI

85,42

SREBRO

JADRAN GRANČIĆ

85,14

SREBRO

Kristian Kozmić

91

ZLATO

FRANE VIDIĆ

86

SREBRO

JACOPO BABUDRI

92,6

ZLATO

ČEDOMIR TRIFUNOVIĆ

94

ZLATO

NIKŠA PERIĆ

85,42

SREBRO

ANTE RUBIĆ

85

SREBRO

KRUNO KOVAČIĆ

91

ZLATO

Tetsuya Sakata

81,66

SREBRO

RADOVAN BUDZÁK

83,83

SREBRO

PAVOL  LUKČIK

84,5

SREBRO

VEGE

ANDRII TIUTIUNNIKOV

85,83

SREBRO

FILIP MATOK

83,66

SREBRO

RIBA SENIORI

KRISTIJAN ROJNICA

84,4

SREBRO

ANTE RUBIĆ

73,4

BRONZA

KRUNO KOVAČIĆ

73,2

BRONZA

Ondrej Jurčo

84

SREBRO

PETER BRACHO

91,4

ZLATO

MARTIN HOFERICA

88

SREBRO

KAROL SKLENÁR

86

SREBRO

SAMO  JESENKO

80,6

SREBRO

PAVEL MARC

61,8

DIPLOMA

VJEKOSLAV GRUBIŠIĆ

83,7

SREBRO

RADOVAN BUDZÁK

85,5

SREBRO

DOMINIK MARTON

84,7

SREBRO

DAVID SANDZAKOSKI

88

SREBRO

LUCA GIOIELLO

84

SREBRO

OLEKSANDER UBIRAILOV

76

BRONZA

ALEKSANDAR SIMJANOVSKI

80,7

SREBRO

JADRAN GRANČIĆ

91,66

ZLATO

JACOPO BABUDRI

86,16

SREBRO

MARJAN GAJDOV

85,16

SREBRO

ČEDOMIR TRIFUNOVIĆ

92,33

ZLATO

SINISHA CHAMDJIKJ

80

SREBRO

TOMISLAV BUGARIĆ

85

SREBRO

MILAN MAŠOVIĆ

86,16

SREBRO

PAVOL  LUKČIK

79,16

BRONZA

DESERT

VESNA TODOROVSKA ALACHKOSKA

91,25

ZLATO

PETER BRACHO

87

SREBRO

ANA LIPOTIĆ MATIJEVIĆ

78

SREBRO

SAMUELE PARRELLA

78

SREBRO

FILIP MATOK

83

SREBRO

ALEKSANDAR SIMJANOVSKI

70,5

BRONZA

MARJAN GAJDOV

70,2

BRONZA

MIRELA TRUTANIĆ 

73

BRONZA

CARVING DISPLEJ

IVAN URSIĆ

96,34

ZLATO

ZDRAVKA VULIĆ

86,60

SREBRO

MATE ĐUZEL

84,60

SREBRO

SVADBENE TORTE

HANNA VarytskaIa

99

ZLATO

NATALLIA BASAVETS

93

ZLATO

ANASTASIYA KALUPANOVICH

100

ZLATO

LIVE CARVING

KAJA BRAJKO

88,67

SREBRO

SD9 –  KRUH BUFFET

DALIBOR ŠUNJIĆ

91,2

ZLATO

FINALE – KUP BISER MORA

ČEDOMIR TRIFUNOVIĆ

83,87

JACOPOP BABUDRI

83,66

JADRAN GRANČIĆ

82,83

PETER BRACHO

82,78

MILE BOŠKOVIĆ

81,27

[/x_tab][/x_tabs][cs_element_text _id=”10″][cs_element_text _id=”11″][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][/cs_content]

Scroll to Top