BISER MORA 2020: U Supetru po prvi put Chef’s Table i Black Box za juniore

31.3. – 4.4.2020.Svpetrvs hoteli, Supetar, Brač

Ove godine na našem 15. po redu Međunarodnom kulinarskom festivalu Biser mora uvodimo i dvije nove natjecateljske kategorije; CHEF’S TABLE za seniore, te BLACK BOX za juniore.

 JUNIOR BLACK BOX

Ovaj dio natjecanja namijenjen je kuharima do 22 godine, a koji su se prethodno natjecali u tri juniorske kategorije Bisera mora te su se plasirali u Junior Kup po broju bodova. Naime, u Black Boxu naći će se pet finalista, a bit će im dodijeljene namirnice i neće smjeti koristiti druge. Imat će po 90 minuta za pripremu predjela i glavnog jela. Zadatak je pripremiti po tri tanjura oba jela; dva za žiri, te jedno za izložbeni stol. U 45 minuta dužni su prezentirati predjelo, a glavno jelo u ostatku propisanog vremena. Da pojednostavimo, pobjednik Junior Black Boxa konačni je pobjednik Kupa juniora Bisera mora 2020.


CHEF’S TABLE – TIMSKO NATJECANJE

U kategoriji Chef’s table natjecat će se dvočlane ekipe (kuhar i konobar) ugostiteljskih objekata , kao i timova ugostiteljskih učilišta te škola koje imaju restorane. Natjecanje će se odvijati u kuhinji i restoranu hotela u Supetru, a natjecatelji obavezno moraju nositi kuharske i konobarske odore za vrijeme natjecanja, prilikom otvaranja i zatvaranja natjecanja te za dodjele nagrada.

Zadatak je pripremiti i poslužiti 4  slijeda  –  hladno predjelo, toplo predjelo, glavno  jelo i desert za pet osoba (4 za goste +1 za žiri). Natjecatelji imaju sat za pripremu jela (u kuhinji hotela) i stola, a zatim još dva sata za izdavanje i posluživanje jela i pića, ispraćaj gostiju te za čišćenje radnog prostora u kuhinji i postavljenog stola. natjecatelji trebaju sa sobom ponijeti potrebne namirnice, sitan alat i ostali pribor potreban za pripremu jela, a konobar inventar za serviranje i posluživanje jela i pića (tanjure, čaše, pribor i ostalo) te ostalo za uređenje stola (dekoracije, stolnjaci, salvete i sl.). Ako natjecatelji nisu u mogućnosti ponijeti inventar za posluživanje organizator im može osigurati standardni hotelski inventar.

Za svako jelo treba napraviti normativ za 4 osobe s kratkim opisom postupka pripreme jela. Restoran može, za goste koje poslužuje i žiri, otisnuti meni na posebnom papiru sa svojim logom. Mogu se donijeti i već neka gotova ili polugotova jela te dovršiti ista na licu mjesta.

 Objekti se razvrstavaju u 3 kategorije i po tome se dodjeljuju nagrade:

  • Restorani visoke kuhinje
  • Tradicionalni restorani
  • Restorani kreativne urbane kuhinje

Više detalja I prijavnicu možete naći na linku: https://www.skmer.hr/biser-mora-medunarodni-kulinarski-festival/

Scroll to Top