BISER MORA 2022: U Supetar ponovo stižu vrhunske ekipe Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem koje priprema tim profesora Zalara

8. – 12. travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač

I ove godine na Biser mora stiže nam ekipa Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem s Bleda predvođena profesorom Jožeom Zalar. Jože je čest gost Bisera mora gdje je do sada održao niz edukacija te bio član žirija naše najveće manifestacije koja se održava već 17. godina, a ova visoka ugostiteljska škola pokazala se kao jednom od najboljih u regiji.

“Prvi put smo sudjelovali na natjecanju Biser mora 2013. godine na poziv organizatora ŠKMER-a i od tada sudjelujemo svake godine na kojem naši studenti postižu odlične rezultate. Sadržaj i teme natjecanja bili su iznimno zanimljivi i u skladu s našim edukativnim programom. Prepoznali smo važnost interkulturalnog razumijevanja, kao i upoznavanje različitih gastronomskih i kulinarskih navika te običaja korištenjem različitih sastojaka i tehnika kuhanja” – naveo je magistar turizma Jože Zalar.

Kao dugogodišnji kulinarski sudac, a u suradnji s kolegama mentorima iz različitih zemalja, Zalar neprestano uči i nadograđuje svoje znanje kako bih svoje studente pripremio za rad u ugostiteljstvu i ponudio im najbolju moguću polaznu točku za razvoj karijere. Na Bledu ističe kako Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem nudi vrlo suvremen i praktično usmjeren studij višeg obrazovanja. Studente nastoje temeljito osposobiti za širok spektar poslova u ugostiteljstvu, wellnessu i drugim područjima turizma. Za tu namjenu imaju najsuvremeniju kuhinju i servisnu učionicu.

“Naša je vizija razviti se u edukacijski centar koji povezuje i spaja različite razine i oblike cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja u području turizma, ugostiteljstva, wellnessa i srodnih područja, te svojom kvalitetom uobličava reputaciju Bleda kao globalne turističke destinacije. Polazna točka ove vizije je naš školski hotel koji će postati primjer izvrsnosti u praktičnom obrazovanju u europskim razmjerima, čime će se osigurati visoka zapošljivost i izvrsnost studenata. U svim svojim aktivnostima škola će se aktivno uključiti u gospodarsko i društveno okruženje te razvijati uzoran odnos između zaposlenika, studenata i lokalne zajednice, a pritom biti potpuno otvoren za nove ideje, svjetsku praksu i stručnjake iz različitih sredina” – dodao je prof. Zalar.

Dodaje kako je i u Sloveniji osjetan pad interesa mladih za rad u ugostiteljstvu i turizmu. No, ističe kako budućnost na ovom području nije mračna, jer vjeruje da svojom stručnošću i motivacijom novi naraštaji koji se trenutno obrazuju, profesiji će donijeti uspjeh i perspektivu, a tome pridonosi i unaprjeđenje u sustavu obrazovanja kave nudi njegova škola. Naime, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizems Bleda provodi aktivan projektni rad u stvarnom radnom okruženju, sudjeluju na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje postižu izvrsne rezultate, organiziraju vrhunske stručne ekskurzije, kao i stručne konzultacije i konferencije te provode radionice, edukacije i usavršavanja.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem  – Bled…pogledajte kako to izgleda u videu:

Sve ostale informacije o programima možete pronaći na njihovim stranicama na slovenskom i engleskom jeziku NA LINKU: https://www.vgs-bled.si/:

 

BISER MORA 2022 Prijave, kategorije i pravila natjecanja su na linku:

https://www.skmer.hr/on-line-prijave-biser-mora/

Scroll to Top