BISER MORA 2023: Predstavljanje projekta “S ribom mogu sve” dviju bračkih škola u suradnji sa ŠKMER-om

Subota 11-13 h, 25. ožujka 2023., Riva, Supetar, Brač

Srednja škola Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira predstavit će u susret 18. Biseru mora partnerski projekt “S ribom mogu sve“. Cilj im je promocija konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih, pa će se u suradnji sa ŠKMER-om upriličiti predavanja o tehnikama pripreme ribljih jela uz degustaciju, posluživanju ribljih jela te o važnost ribe u prehrani u Postirama i Supetru. Dio prezentaciju će pratiti zabavni program, a tom prilikom najavit će se Bračanima događanja XVIII. Bisera mora.

.Dodajmo, „S ribom mogu sve“ je projekt koji u cjelovitosti, kroz kulturno i tradicijsko naslijeđe povezuje sve segmente života: ribarstvo kao jednu od osnovnih gospodarskih grana Postira i otoka Brača, promociju kuharstva u pripremi tradicijskih i inovativnih jela, marketinško predstavljanje prirodne i kulturne baštine ali i stalnu brigu o zaštiti okoliša i očuvanju čistoće mora kao izvorišta egzistencije na otoku.

Njime se potiče povećanje konzumacije ribljih proizvoda i uvođenje ribe i ribljih obroka u jelovnik Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima, kroz unutar sektorsku suradnju sa Srednjom školom Brač, predavanja i kulinarske radionice, te aktivnosti promocije tradicionalnih i suvremenih ribljih recepata.
Projekt je jedinstven jer suradnički, povezuje rad dviju odgojno obrazovnih ustanova a posebno se promoviraju ugostiteljske struke i potiče nastavak srednjoškolskog obrazovanja učenika na Braču. Suradnja se postiže i sa lokalnim zajednicama, tvornicom Sardina iz Postira, turističkim zajednicama otoka Brača, ŠKMER-om (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) te naglašava vrijednost zdrave prehrane, školskog poduzetništva i doprinosi poboljšanju turističke ponude otoka Brača.

Naslovnica

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a prijavljen i odobren od strane LAGUR-FLAG-a BRAČ, te Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo

s ribom mogu sve

Scroll to Top