UTORAK/TUESDAY, 28.3.2023.
20:30 Službeno otvaranje 18. Bisera mora / Opening ceremony of the 18. Pearl of the sea
16:00 – 19:00 Sudački seminar za ocjenjivače na gastronomskim natjecanjima: Ugostiteljsko posluživanje
SRIJEDA/WEDNESDAY, 29.3.2023.
08:00 – 20:00
BISER MORA Timsko školsko natjecanje kuhara / PEARL OF THE SEA School team chefs competition
12:00 – 18:00*
Juniorsko natjecanje konobara / Junior waiter competition
Timsko natjecanje Chef’s table/Team competition Chef’s table
9:00 – 12:00 Sudački seminar za ocjenjivače na gastronomskim natjecanjima: Ugostiteljsko posluživanje
10:00 FitSplit RCK korner – info korner o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split
COOKING ARENA: Master Classovi, prezentacije, radionice
10:00 Pizza Italiana, Adrian Fetahu, Alectoris food
11:00 Okusi Indijskog oceana: Alan Payen, ŠKMER/ACMER Ambasador
12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA: restoran FAMILIES
14:00 Zero Waste – 100 % taste, ŠKMER Kuharska Akademija, Electrolux Professional
15:00 Bouillabaisse, John Wulff
16:00 Jetrice & pjenice, Hamid Hadžić, ŠKMER/ACMER Ambasador
17:00 Kvarnerski pijat, Kristian Kozmić
18:00 Dalmatinski kokteli od travarice, Tomislav Stančić IKS
COOKING ARENA OUTDOOR:
11:00 – 16:00 Prezentacija restorana „Vodenica“, Nenad Živanović, ŠKMER/ACMER Ambasador
Okusi Makedonije: Domaći Ajvar
21:00 Junior chef’s party
ČETVRTAK/THURSDAY, 30.3.2023.
08:00 – 19:00
Natjecanje kuhara seniori i juniori / Chef’s competition seniors and juniors
Natjecanje mentora/ Mentor competition
12:00 – 18:00*
Juniorsko natjecanje konobara / Junior waiter competition
Timsko natjecanje Chef’s table/Team competition Chef’s table
10:00 – 18:00
FitSplit RCK korner – info korner o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split
COOKING ARENA: Master Classovi, prezentacije, radionice
10:00 Priprema za natjecanje: Pobjednički tanjur s potpisom, Tomaž Vozelj
11:00 Putovanje Italijom, Pavel Marc, ŠKMER/ACMER Ambasador
12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA: SVPETRVS hoteli, hotel OSAM i pizzeria-grill BONACA
14:00 Suhe Marinade, Petar Vlak, Kotanyi
15:00 Restoranski desert A la carte Splitska torta, Ivana Bradarić, QimiQ
16:00 Art of Plating, Sokol Prenga, ŠKMER/ACMER Ambasador
17:00 Trogirski rafioli, Kameni cvit
18:00 Brački zero waste masterclass by Gottfried Bachler
COOKING ARENA OUTDOOR:
11:00 – 16:00 Okusi Ukrajine: Bograch, Galyna Lokay
21:00 Proglašenje pobjednika / Winner announcement
21:00 Chef’s party, ROZZ Club
PETAK/FRIDAY, 31.3.2023.
08:00 – 15:00
Natjecanje kuhara seniora i juniora / Chef’s competition seniors and juniors
Kup Biser mora 2023 / Pearl of the sea 2023 Cup
8:30 – 10:30 Stručni skup za nastavnike i ravnatelje srednjih strukovnih škola: Modernizacija strukovnog obrazovanja i vrednovanje učeničkih postignuća u praktičnoj nastavi, Viša stručna savjetnica Monika Belle, ASOO & savjetnik Mario Pavić, SSŠ BJT
10:00 – 18:00
FitSplit RCK korner – info korner o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split
COOKING ARENA: Master Classovi, prezentacije, radionice
10:00 Okusi Slovenskog dijela Istre, Dušan Veršec, ŠKMER/ACMER Ambasador
11:00 FitSplit RCK korner – Promocija zanimanja za učenike osnovnih škola i njihove roditelje te prezentacije za predstavnike ugostitelja i potencijalne korisnike programa cjeloživotnog učenja
12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA: KALA Dine & Wine i restoran & sushi bar CHOPSTIX
14:00 SVE IZ MORA, Centaurus, prezentacijska edukacija
15:30 Dacquoise tart s vanilijom i jagodom, Ivana Bradarić, QimiQ
16:30 Jela s ginom uz gin, Chef Pero, WINE&FRIENDS
17:30 Modern Mediterranean Pasta powered by Aurelia, ŠKMER Kuharska Akademija
COOKING ARENA OUTDOOR:
11:00 – 16:00 Hobotnica na buzaru i peka u žalu, Nikša Ivičević, ŠKMER/ACMER Ambasador
21:00 Proglašenje pobjednika / Winner announcement
SUBOTA/SATURDAY, 1.4.2023.
Odlazak sudionika/Participants departure
* svi zainteresirani se mogu prijaviti kao članovi gostujućeg žirija za natjecanje konobara u kategorijama priprema i posluživanje tatar bifteka, flambiranje (za dvije osobe), te za natjecanje restorana u kategoriji Chef’s table (za četiri osobe).