BISER MORA 2023: Sudački seminar za ocjenjivače na gastronomskim natjecanjima i organizatore manifestacija

utorak 28. (16-19 h) & srijeda (9-12 h) 29. ožujka 2023. Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač

Na ovom specijaliziranom seminaru namijenjenom strukovnim nastavnicima, mentorima te profesionalcima iz hotelijersko-ugostiteljske struke koji će se održati kroz dva modula od po 4 sata na početku XVIII. Biseru mora (28. i 29. ožujka), predstavit će se polaznicima put od ideje organiziranja gastronomskog natjecanja, od planiranja do realizacije svih resursa i struktura neophodnih za uspješnu manifestaciju, kao i koncept cjelokupnog ocjenjivanja.

Posebno će se obuhvatiti određivanje kriterija vezanih za izvrsnosti pojedinih struka u skladu s aktualnim trendovima i standardima kako bi natjecanje imalo međunarodno relevantni karakter.

U pojedinim natjecateljskim radionicama ovogodišnjeg Bisera mora, polaznici će izravno sudjelovati u određivanju kriterija, bodovnom vrednovanju te upoznati koncepte važnosti timskog rada članova žirija kako bi pridonijeli da konačna ocjena bude posve objektivna i kompetentno obrazložena natjecateljima.

U sklopu seminara polaznici će se uključiti u rad stručnog ocjenjivačkog žirija na ovogodišnjem Biseru Mora, nakon čega će se analizirati iskustva stečena u ocjenjivanju te stvoriti preduvjete za sudački angažman na predstojećim manifestacijama Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

CILJEVI RADIONICE:

– definirati što je ocjenjivanje i koje su stručne odrednice ocjenjivanja

– utjecaj ocjenjivanja na natjecatelje

– približavanje natjecateljima tržišta rada kroz pojedina zanimanja i struke

– definiranje resursa i elemenata organizacije natjecanja

– definiranje standarda pojedinih struka te kako njima prilagoditi radionice na gastronomskim natjecanjima

– izbor kriterija u skladu s izvrsnostima za radionice i zanimanja

– utvrđivanje kriterija profesionalnosti / eliminiranja subjektivnosti

– razmjena iskustava, znanja i vještina nakon ocjenjivanja na Biseru mora

VODITELJ SEMINARA: Vladimir Vladić, professeur de service et accueil (profesor usluge i prijema gostiju) u državnoj hotelijerskoj školi Lycée “Emilie du Châtelet” u Marne la Vallée, Francuska

KOME JE NAMIJENJEN SEMINAR:

Nastavnicima strukovnih predmeta

Profesionalcima iz hotelijersko-ugostiteljske struke

TERMINI: utorak 16 – 19 h (4 školska sata), 28. ožujka 2023.,

srijeda, 9 – 12 h (4 školska sata), 29. ožujka 2023.

KOTIZACIJA: 200 eur

Kotizacija uključuje: seminar, sve materijale i upute za rad, certifikat za ocjenjivanje i sudačku značku, tematsku degustaciju

ONLINE PRIAVA:

Prijava za sudački seminar za ocjenjivače na gastronomskim natjecanjima: Ugostiteljsko posluživanje

BISER MORA 2023 info:

Biser mora – međunarodni kulinarski festival

Scroll to Top