BISER MORA 2024: Pripremite se…pred nama je 19. izdanje najvećeg natjecanja i kulinarskog festivala u regiji. Tu su i prijavnice za sudjelovanje

19. – 23. 3. 2024., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija početkom proljeća po 19. put organiziraju Biser mora, najveće kuharsko natjecanja i festivala gastronomije u regiji koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva. Poslovično manifestacija je i uvertira u turističku sezonu na Braču.

Na Biser mora iz godine u godinu dolaze se okušati i razmijeniti iskustva mladi kuhari i vodeći chefovi iz preko 20 zemalja pred međunarodnim kulinarskim sucima i kuharskim ambasadorima svjetskih gastronomija. Budu tu eno i gastro stručnjaci, brand i f&b manageri, ugostitelji kao i brojni drugi gosti željni novih gastronomskih iskustava i saznanja na brojnim prezentacijama i cooking showovima. Festival nudi i brojne stručne edukacije o vrhunskim tehnikama i trendovima uz korištenje biranih proizvoda iz asortimana naših partnera pod vodstvom renomiranih chefova, sommeliera i barmena.

Dodajmo, Biser mora krovno je međunarodno natjecanje ŠKMER-a i gastronomski festival, pokrenut u Makarskoj 2006. godine na inicijativu Mira Bogdanovića i drugih osnivača udruge. Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Svpetrvs hotele u Supetru na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe. Iz godine u godine pohode ga stotine natjecatelja iz svijeta, a preko tisuću gostiju prate natjecanja, okrugle stolove, master classove, enološke radionice, cooking showove, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri).

Prijave, kategorije i pravila natjecanja su na linku:

Biser mora – međunarodni kulinarski festival

Scroll to Top