Blagdanska gozba…radionica za ljubitelje kuhanja

četvrtak 17-21 h, 14. prosinca 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split
Kako klasična blagdanska jela pripremiti na suvremeniji gurmanski način, iskušajte na radionici u susret Božiću. Pripremat će se pašticada na način chefa ( njoki punjeni mesom u umaku od pašticade), hrskava svinjetina, rolada od bakalara i rožata. Dakako, sve će se na kraju i degustirati.

Podsjetimo, u starom Splitu između dva svjetska rata blagdanski objed obično je započinjao nareskom od samaštranog goveđeg jezika s hrenom. Nakon toga služila bi se juha od peradi s komadićima pileće jetrice, te ukusnim malenim kobasicama luganigama uz prilog riže ili njoka od griza, a ponekad i tarane, tvrdog tijesta ostruganog na ribežu. Nakon toga bi se za glavno jelo na stol iznosila pečena tuka s krumpirima, uz koju bi obvezno bila servirana moštarda, poseban slatko-papreni prilog od kandiranog voća, koji nam je stigao iz venecijanske kuhinje, a nabavljala se u splitskim slastičarnama kod Sabića ili Nutrizia.

Kao prilog bile su ljutike i kapare, a tuke su se kupovale od seljaka koji tjedan prije Božića i često se znala dohranjivati po splitskim okućnicama, pa i da susjedi vide kako u kući ničeg ne nedostaje za blagdane.

Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

 

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

 

 

Scroll to Top