BLAGDANSKI CROQUEMBOUCHE TEREZE ALABANDE: Izrada francuske svečane torte od profiterola u obliku stošca

Croquembouche, francuska svečana torta izrađena od profiterola složenih u obliku stošca, tema je ovog dvodnevnog master classa Tereze Alabande. Dakako radi se o blagdanskoj verziji naše pastry chef edukatorice koja će prigodno za bazu imati božićnu tortu, a sam croquenbouche će se pripremiti kao stilizirano božićno drvce s ukrasima i biti neodoljiva jestiva skulptura.

Profiteroli su, dodajmo, okrugle loptice pečenog pâte à choux tijesta (parenog ili hruskavog), koje se pune slastičarskom kremom i uranjaju u vrući karamel. Zatim se slažu u oblik stošca i lijepe karamelom, kako bi se na njih dodali razni slatki ukrasi a zatim i degustacija ove neobične slatke kreacije. Dakle, na ovom hands on master classu očekuje vas niz tehnika od izrade i pečenja choux tijesta, pripreme punjenja i nadjevanja profiterola, do izrade karamela kojima će se slijepiti komponente.

Znanje s radionice kako o samim receptima, tako i o slastičarskim konceptima i tehnikama, polaznici mogu primijeniti kod kuće, ali i u ugostiteljskim objektima koji se žele istaknuti drugačijom ponudom te hotelima.

👉CIJENA: 250 EUR (1.883,63 HRK)

☎📱📞PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

Slastičarski Master Classovi

Scroll to Top