20.3.2023. od 13 do 20 sati
21.3.2023. – 23.3.2023. od 9 do 15 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split
Intenzivni trening za profesionalne kuhare na jahtama i turističkim brodovima, F&B voditelje, vlasnike, strukovne nastavnike kuharstva i posluživanja.
Prateći nove trendove mediteranske i tradicionalne kuhinje, očekivanja gostiju, dostupnost namirnica, novitete u ponudama dobavljača, te uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, pripremili smo edukaciju koja donosi posebna znanja i vještine:
- modernu tehniku pripreme vrhunskih jela
- umjetnost dekoriranja tanjura po najvišim standardima
- pripremu jela po posebnim prehrambenim zahtjevima gostiju
- sve segmente nabave za brodsku kuhinju
- kreiranje tjednih menu-a i pisanje jelovnika
- organizaciju rada
“Gosti koji su iz dana u dan sve zahtjevniji, žele doživjeti zemlje i gradove kroz tanjure i čaše, osjetiti posebnosti i tisućljetnu povijest ovog dijela Mediterana. Kako bi se ispoštovali njihovi zahtjevi, a uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, i ove godine pripremili smo edukaciju krojenju po mjeri svakog polaznika. Trening obuhvaća i pripremu po posebnim prehrambenim zahtjevima gostiju kao što su bezglutenski, lactosa free i vegetarijanski obroci, pa i sve segmente nabave za brodsku kuhinju te pisanje jelovnika, organizacije rada, do praćenja posebnih trendova u skladu s mogućnostima dobavljača” – poručili su iz ŠKMER-a.
Na jelovniku edukacije naći će se reinterpretacije mnogih vrhunskih jela i kombinacije namirnica koje će vašoj kuhinji dati i Haute Cuisine level, a ustvari radi se o namirnicama iz okruženja u posebnijim izdanjima i načinima serviranja koje će zadovoljiti i tzv. foodieje. Bit će tu mesna i vege jela u woku, razna carpaccia i riblji tartari, klasična jela poslužena na atraktivan način, pa i starinski biseri poput marmelade od kapule s ječmom, bomboni od blitve, kao i mnoštvo laganijih slastica. Pripremljen je i koncept light verzije hladnih buffeta za ručak koji objedinjuje paštete, namaze, vezane salate, coleslaw s kornetima šunke i hrena, hladni brudet, nareske i plate sireva, pečeno i hladno povrće, marinade od srdela, friganu sitnu ribu, pohane polpete od krumpira ili tikvica, štrudle od pršuta, gljiva i sira, punjene gljive s gorgonzolom, rolane tortilje, sushi s tunom ili lososom. Bit će tu buzare od dagnji, pad thai, salate s rižom i voćem, pudinzi, kolači, rezano ili voće u salati, tagliata od ramsteka, mesna salata s ananasom i buffet stol.
Trajanje program: 4 dana
Broj sati: 24 sata
Cijena: 1.250 EUR (9.418,13 HRK)
Redovni članovi imaju popust 20%
OBRAZAC ZA PRIJAVU: