CENTAURUS NA BISERU MORA 2019

Od ikre hridinastog ježa, morskih šparoga, pa do ribljih polpeta, marinada i temeljaca od rakova koji će stizati iz novog pogona na Dračevcu

ŠKMER-ovi dugogodišnji i vjerni partneri tvrtka Centaurus, nakon niza nedavnih prezentacija u Kuharskoj Akademiji, stižu na BISER MORA 2019 s obiljem noviteta od kojih veći dio nije nikad niti viđen na našem tržištu. Ti vodeći splitski dobavljači ribe za Dalmaciju koji svoje proizvode i ulove hrvatskih ribara dnevno donose na trpeze (čak i u Beču) pod okriljem vlastitog lanca trgovina Gastro Ribarnice Brač, pokrenuli su nedavno brend “Amare” – doslovnog značenja “ljubav iz mora”. Radi se o proizvodima isključivo iz Jadranskog mora koji prate visoke zahtjeve rastućeg tržišta gastronomije poput ručno čišćenih repova jadranskih kozica, pakiranjima u marinadi te već pripravljenim temeljcima kozica i škampi što uvelike olakšava posao u kuhinjama restorana tijekom sezone. Pod okriljem brenda Amare, Centaurus nude i inćune (slane i marinirane u različitim pakiranjima), polpete jadranskih kozica i škampa, kao i morske pljeskavice od svježe ulovljene 4 vrste bijele ribe s dodatkom mesa dviju plavih riba.

U Supetru će idućeg tjedna na Biseru mora direktor Toni Bartulović uputiti nas uz prezentaciju proizvoda kako povećati profitabilnost u restoranima temeljenu na proizvodima pakiranima “intelligence quality freeze” metodom, kao i onima koji u kuhinje stižu obrađeni ili polugotovi. Osim toga, na Biseru mora predstaviti će nove delikatese poput jadranske ikre (meso) hridinastog ježa, francuske kamenice, kojekakve kavijare renomiranih inozemnih proizvođača, pa čak i ukusne vrste algi poput morske šparoge

Dodajmo, Centaurus je ove godine razgranao suradnju s tvrtkom “Kali Tuna” s otoka Ugljana, cijenjenim uzgajivačima plavorepih (Bluefin) tuna koji su prije 22 godine pokrenuli uopće prvu farmu za uzgoj te visokocijenjene ribe na Mediteranu. Stoga će Centaurus kroz svoju distribucijsku mrežu omogućiti ugostiteljima da uvrste svježu jadransku Bluefin tunu i superfrozen proizvode od ove ribe u a la carte ponudu tijekom cijele godine.

Uskoro otvaraju i novo središnje skladište od 2.000 m² u splitskom predgrađu Dračevac kako bi unaprijedili distribuciju i vlastitu proizvodnju pod krilaticom “sve iz mora” te proširili poslovanje. Također, na Hvaru kreće s radom njihova prva otočna filijala s veleprodajom te trgovinom iz lanca Gastro Ribarnica.

ŠKMER/Gastrobajter

Naslovna

 

Scroll to Top