Chef Yann Capsié otvara The best of Alain Ducasse trening u Splitu delicijama koje donose Michelinove zvjezdice

22.-25. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kako i gdje se spaja francuska klasična kuhinja s inovacijama, novim tehnikama i Michelinovim zvjezdicama, odgovore ćete dobiti na kuharskom treningu francuske Ecole Ducasse, jedne od vodećih svjetskih škola visoke gastronomije, koja ponovo gostuje u ŠKMER Akademiji. Kako bi se polaznicima ovog The Best of Alain Ducasse kuharskog treninga za iskusne profesionalce prenijela iskustva, znanja i kuharski koncepte Ducasse restorana s Michelinovim zvjezdicama, stiže nam chef Yann Capsié , senior predavač te škole. Executive chef je restorana Cucina Byblos – Alain Ducasse u Saint-Tropezu kojeg Michelinov vodič opisuje kao mjesto kojim se Alain Ducasse nadovezao na svoje uspješne koncepte u Parizu, s jelovnicima punima izdašnih mediteranskih jela.

Između ostalog, Capsié će s polaznicima u ŠKMER Akademiji zaći i u područje francuske bistrologije koje je Alain Ducasse opisao u svojoj knjizi BISTRO – Classic French Comfort Food, posveti trima pariškim bistroima Allardu, Aux Lyonnaisu i Benoîtu koji posljednjih godina rade pod njegovim brendom. Svaki od tih bistroa su institucija za sebe i već više od stoljeća poslužuju autentična jela Parižanima i posjetiteljima. Yann Capsié će pokazati kao francusku bistro hranu napraviti s modernim odmakom kroz recepte kao što su pileći fricassee s grancigulom (rakovicom), a bit će tu ribljih jela francuske rivijere, delicija s rakovima s azijskim dodirom i puno toga što će kuhinju objekta u kojem radite pretvoriti u mjesto visoke gastronomije.

Prijave i detalji: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara

Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

Scroll to Top