Chefovi ŠKMER-a i tvrtke QimiQ u Austriji pripremaju nove recepture za Adriatic Gastro Show

Na Adriatic Gastro Showu, jednom od vodećih domaćem festivalu gastronomije i ugostiteljstva koji će se po 6. put održati od 6. do 9. veljače u Spaladium Areni, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija u partnerstvu s austrijskom tvrtkom QimiQ imati će svoj izlagački prostor na kojem će se tijekom sajma održavati prezentacije, radionice i cooking showovi. U susret tome predsjednik ŠKMER-a, Željko Neven Bremec, otputovao je u Austriju kako bi u njihovom “Kochstudiu” zajedno s Ramonom Mayerom, executive chefom te tvrtke, i Srećkom Nemecom, predstavnikom QimiQ-a za Hrvatsku, razvili nove recepture od proizvoda kojima će se predstaviti u Spladium Areni. Inače, QimiQ posljednjih godina svojim asortimanom prati Biser mora, Grand Gourmet, IKKER, kao i ostale manifestacije u organizaciji ŠKMER-a. Riječ je obiteljskoj tvrtki iz mjesta Hof kod Salzburga koja prvenstveno proizvodi prirodna i zdrava vrhnja za gastronomiju, a njima su osvajali i svjetske “Food Oscare”.

” S Ramonom i Srećko nastojati ću pokazati kolegama na prezentacijama kako na niz načina mogu upotrijebiti različite vrste QimiQ proizvoda, a posebice kako ih ukomponirati u omiljene deserte poput cheese cakea, panna cotte, torti, uz pojednostavljene načine pripreme tih slastica, poboljšanu kvalitetu i mogućnosti razvoja vlastitih receptura. Na Adriatic Gastro Showu svakako će se demonstrirati i izrada raznih hladnih namaza, umaka i dresinga te smjesa za gratiniranje iz palete QimiQ proizvoda, a pored toga radit ćemo razne tople umake, one za ribu, tjestenine i povrće, koji se mogu koristiti i u hladnoj predpripremi, ali i u iSi boci! Pokazati ćemo se i načine upotrebe QimiQovih proizvoda od prirodnih sastojaka za omekšavanje i mariniranje mesa, kako bi bila što sočnija te imala duže vrijeme trajanja” – naveo je Bremec.

QimiQ proizvodi se mogu pronaći u 42 zemlje i nas svim kontinentima, a imaju košer i halal certifikate. Rade se od 99% vrhnja i 1% od goveđe želatine. Njihovu liniju čine QimiQ Classic, QimiQ Classic s okusom vanilije, QimiQ baze za umake, QimiQ Whip proizvodi, te Qiminaise; majoneza sa samo 20% masnoća i to bez jaja. Tu je i QimiQ baza za marinade za mariniranje ribe, mesa, peradi i morskih plodova.

Scroll to Top