Članovi SKMER na međunarodnim natjecanjima

Tijekom 10 i 11. mjeseca održana su međunarodna natjecanja na kojima su sudjelovali članovi SKMER-a kao članovi žirija i natjecatelji: 6. međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST”  07-08.10.2015., 1. Međunarodni Kulinarski festival “BESTCookFEST”, 4-6.11.2015. u izložbenom centru Kijeva Expo Plaza tijekom Sajma FoReCH International EXPOFORUM u Kijevu, Ukrajna te 4. International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski dukat” 2015 u hotelu “Maršal” na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici.

6. međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST”, Konjic, BiH
Međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” održao se 07. i 08. listopada 2015. godine, na sportsko-rekreacionom centru “Partizanovo” u Konjicu, s početkom u 09,00 sati. Uz brojne sudionike iz lokalne zajednice, te drugih BiH. gradova, na festivalu su sudjelovali kuhari i gastronomi iz Norveške, te kuhari iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Prvog dana ovogodišnjeg “Konjic Food Festa” dvadeset kuhara do 24 godine starosti, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, natjecali su se u pripremi neretvanske pastrve. Na ovom natjecanju sudjelovali su mladi članovi SKMER-a Toni Boban i Petar Vlak,  te je Toni Boban s svojim jelom osvojio drugo mjesto tj. srebrenu medalju, a Petar Vlak solidno četvrto mjesto.12108079_753192518143719_1007778500989401144_n 12088353_10203342717888416_3864218967576097690_n

Drugog dana Festivala tvrtka TOFI održale su se prezentaciju profesionalne opreme za kuhinje, degustacije “finger food” proizvoda uz animiranje mladih ljudi za profesionalnu orijentaciju usmjerenu prema zanimanju kuhar-slastičar. Pored gastro ponude i degustacije proizvoda, održane su i tematske radionice. Suorganizatori Festivala su bili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, TOFI, VNR, Razvojna agencija Prvi korak, Turistička zajednica HNŽ-a, GIZ i Veleposlanstvo Švicarske.

Na 1. Međunarodni Kulinarski festival “BESTCookFEST” u Kijevu od 4 do 6.11.2015. sudjelovali su Erich Glavica kao član žirija i Alen Belić kao natjecatelj u kategorijama janjetina i riba. Tijekom natjecanja ostvareni su kontakti s drugim udruženjima te je SKMER postao počasni član udruženja kuhara Ukrajne i Izraela. Alen Belić je osvojio dvije brončane medalje, a Erich je dobio pohvale od organizatora za profesionalizam i fer suđenje tijekom manifestacije.
BESTCookFEST - Kijev, Ukrajna  BESTCookFEST - Kijev, Ukrajna BESTCookFEST - Kijev, Ukrajna

UG “Gastro kutak” Sarajevo, organizirao je 4. International Gastronomy Festival “Bosanski dukat” 2015 u hotelu “Maršal” na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici od 12.-15.11.2015..
Veliki broj posjetitelja imao je prilku vidjeti kulinarska umijeća natjecatelje, ali  i degustirati vrhunska domaća i strana vina, mliječene, pekarske i mnoge druge delicije…
Ove godine u bojama SKMER-a nastupile su 4 djevojke, Ružica Jukičić, Dada Marčić, Mirela Jakšić, i Nikolina Kranjčec, a kao članovi žirija Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Erich Glavica i Zoran Krstevski.

Djevoke su se natjecale u kategorijama: jelo od iznutrice, moderna kuhinja, slastice i black box. U žestokoj konkurenciji osvojile su 9 medalja:
Ružica Jukičić – iznutrice – zlato, moderna kuhinja – zlato, black box – srebro
Dada Marčić: slastice – srebro, iznutrice – bronca, moderna kuhinja – srebro
Mirela Jakšić: iznutrice – bronca
Nikolina Kranjčec: iznutrice – srebro, moderna kuhinja – bronca
4. International Gastronomy Festival "Bosanski dukat"    4. International Gastronomy Festival "Bosanski dukat"  4. International Gastronomy Festival "Bosanski dukat"4. International Gastronomy Festival "Bosanski dukat" 4. International Gastronomy Festival "Bosanski dukat"

Čestitamo svi našim članovima na osvojenim medaljama, njihovom trudu i promociji hrvatske kuhinje i
SKMER-a na međunarodnim natjecanjima!

 

 

Scroll to Top