ČOKOLADNI TJEDAN TEREZE ALABANDE: Serijal master classova jedne od najboljih hrvatskih slastičarki

28.11. 2022. (ponedjeljak) – 3.12. 2022. (subota), ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Po prvi put u ŠKMER Akademiji organiziramo tjedni serijal master classova Tereze Alabande o čokoladi, koji će objediniti brojne moderne tehnike i osigurati polaznicima ulazak u svijet visokog slastičarstva. Ta je diplomirana violinistica karijeru profesionalne glazbenice zamijenila je slastičarskom i završila edukacije na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnostiLe Cordon Bleu” i njihovom londonskom ogranku. Usavršavala se na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji, tako da ćemo na Čokoladnom tjednu doznati i svaki korak u lancu od vrhunskih sastojaka do najfinijih čokoladnih slastica.

Radionice su namijenjene slastičarskim entuzijastima, naprednim amaterima i slastičarima profesionalcima koji se žele dodatno usavršiti, a imaju priliku aktivno sudjelovati u izradi svih slastica, što nije uobičajeno na drugim naprednim tečajevima. Svo naučeno znanje, kako o samim receptima tako i o principima i tehnikama polaznici mogu primijeniti kod kuće kako bi impresionirali prijatelje i rodbinu, a isto tako primjenjivo uje restoranima koji se žele istaknuti drugačijom ponudom ili u hotelima visoke kategorije” – poručila je Alabanda.

Teme:

BOŽIĆNO DEBLO – Bûche de Nöel

Bûche de Nöel je tradicionalna francuska slastica koja se pravi u obliku rolade, a ukrašava tako da podsjeća na deblo. Na ovom masterclassu pravit ćemo mekani čokoladni biskvit i ukusnu čokoladnu kremu.

MARCIPAN U ČOKOLADI

Marcipan možete kupiti, ali na ovom masterclassu ćemo ga sami napraviti tako da će biti mekši, ukusniji i s više badema! Zatim ćemo ga oblikovati i izrezati na manje komade, te umočiti u temperiranu čokoladu.

ČOKOLADNI PRUTIĆI – s kikirikijem, lješnjacima, karamelom

Na ovom masterclassu čokoladni prutići će se sastojati od nekoliko slojeva – mekog karamela, hrskavog sloja s orašastim plodovima – kikirikijem, lješnjacima, orasima, te kremastog ganachea. Kada se sljube svi slojevi, prutiće treba obložiti temperiranom čokoladom i ukrasiti.

ČOKOLADNE PRALINE IZ KALUPA

U ovom masterclassu ćemo temperirati čokoladu, naučit ćemo kako koristiti kalup za izradu čokoladnih pralina, napravit ćemo ukusnu kombinaciju punjenja i naučiti trikove „zatvaranja“ pralina.

ENTREMETS OD ČOKOLADE – čokolada-menta, čokolada-naranča

Entremet je torta koja se sastoji od puno slojeva koji su različitih okusa i tekstura. Na dnu je najčešće jedna vrsta biskvita nakon kojeg slijedi hrskavi sloj koji pruža posebno zadovoljstvo prilikom konzumacije. Nakon njega obično dolazi kremasti sloj, a zatim voćni žele koji svojom dozom kiselosti upotpunjuje i balansira okuse u entremetu. Entremet je okolo naokolo obložen nekom vrstom moussea – pjenaste kreme, a zatim preliven sjajnom glazurom i ukrašen ručno izrađenim dekoracijama od temperirane čokolade. Kako napraviti dvije vrste ove složene slastice naučit ćete na ovom masterclassu.

Cijena čokoladnog tjedna: 7.158 kn (950,03 eur)
vrijeme: 9 – 15 sati

PRIJAVE I INFORMACIJE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na:

Slastičarski Master Classovi

 

#TerezaAlabanda #pastrymaestra #SKMERKuharskaAkademija

#pastrymasterclass

Scroll to Top