Cooking show u Kninu u sklopu EU projekta “Osnovna škola Domovinske zahvalnosti”

U nastavku suradnje ŠKMER-a i OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, naša ekipa je u srijedu, 10.lipnja, sudjelovala u prvoj javnoj kampanji u Kninu o podizanju svijesti i važnosti zdrave prehrane kroz prikaz tradicionalne dalmatinske kuhinje. Radilo se o dijelu projekta koji nosi ime isto kao i škola, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda EU.

Kao dio kampanje organiziran je cooking show s učenicima i djelatnicima škole koji sudjeluju u projektu Osnovna škola Domovinske zahvalnosti, pa je pod vodstvom ŠKMER-ovih chefova u školi u velikoj teći pripremljeno 500 porcija njoka u mesnom raguu s dalmatinskim začinima.

“Projekt nam je započeo 30. kolovoza 2019., a završit će do 30. travnja 2021. godine, a u dijelu smo imali za edukacije stručnjake i učenike što se realizira kroz suradnju s udrugom ŠKMER. Dio suradnje koja je bila izvrsna, proveden je u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a, a nastavljen je kroz ovu javnu kampanju i prikaz tradicionalne dalmatinske kuhinje kuhanjem. Članovi ŠKMER-a pokazali su i da vrlo dobro znaju doprijeti do djece i zainteresirati ih za ovu tematiku” – kazala je voditeljica projekta Marija Stojanović, ravnateljica OŠ Domovinske zahvalnosti.

Podsjetimo, učenike 7. i 8. razreda i dio djelatnika educirali smo o radu u profesionalno opremljenoj kuhinji kroz projekt. Jedan od ciljeva je bio da učenici se upoznaju s gastronomskom tradicijom svih krajeva Dalmacije i razvijaju svoje kulinarske vještine. Cilj je potaknuti kreativnosti kod djece, učiti ih o namirnicama i prehrambenim i vrijednostima s naglaskom na zdravlje, ali poticati povezanost djece i mladih s gradom Kninom, što će dugoročno, nadaju se u školi, doprinijeti zadržavanjem učenika nakon završene škole u svom gradu, ali i povratku stanovništva.

Scroll to Top