D16 Coffee na Grand Gourmetu 2018: “Naši baristi i pržioničari su inovatori koji neprestano eksperimentiraju s novim mješavinama i metodama…”

Na Grand Gourmetu po prvi put ove godine imali smo prigodu predstaviti D16 Coffee, izniman mladi tim barista i pržioničara “specialty kave” iz Splita koji vode pržionicu, šarmantni kafić u srcu Dioklecijanove palače te novootvoreni espresso bar na adresi Domovinskog rata 39B (zgrada “Muslimanka”). Ta mala, ali i vrlo agilna, dalmatinska pržionica sudjelovala je na ovogodišnjem Grand Gourmetu u makarskom hotelu Meteor kao pokrovitelj kave i naš novi partner. U četvrtak 8. studenog održali su prezentaciju na temu specialty kave, espressa i cold brew coffee, hladne prešane kave koja može biti i baza koktela. Također, ekipa D16 Coffee vodila je individualno natjecanje barista u tri kategorije; izrada espressa i cappucina, latte art, te izradi ”signature” napitaka na bazi espressa.  Natjecatelji su koristili D16 Coffee kućni Dominis blend, svjetlo prženu stopostotnu arabica kavu, mješavinu biranih peruanskih (70 %) i brazilskih zrna (30%).

Prezentacije i individualno natjecanje barista vodili su glavni barista D16 Coffee Stanislav Jurišić te Ana Pipunić, stručnjakinja za specialty kave i sudac pri ASCA (Australian Specialty Coffee Association).

“U D16 Coffee nastojimo osigurati najbolja sezonska sirova zrna kave iz svijeta koja potom sami pržimo, kako bi naš tim strastvenih barista servirao gostima vrhunski pripremljenu kavu. Koristimo isključivo 100% arabica specialty zrna kave koja zadovoljavaju najveće standarde uzgoja, sušenja, sortiranja te transporta i prženja postavljene od strane Specialty Coffee Association. Naši baristi i pržioničari su inovatori koji konstantno eksperimentiraju s novim mješavinama i metodama pripremanja kave kako bi svaki put ponudili najbolju šalicu kave” – istaknula je Mila Hvilshøj suvlasnica i voditeljica marketinga D16 Coffee.

Trebate li vrhunsku kavu i napitke na bazi najboljih zrna, edukaciju, savjetovanje, pa i bilo što drugo što ste željeli znati o kavi, a niste imali koga pitati –  obratite im se s povjerenjem…

video: Only Food and the Horses

Za više informacija:

Mila Hvilshøj

M: +385 (0)91 111 77 86 / E: mila@d16coffee.com

http://d16coffee.com/?fbclid=IwAR2wXe0KI6y_quGkyRsLB46gkVKC_Epzs2QUepW2eg30-U2nN_CBgFq3J48

Scroll to Top