DALMATINSKA “GLUTEN FREE” JELA

radionica za ljubitelje kuhanja i osobe intolerantne na gluten (četvrtak 17-21 h, 24. siječnja 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split)

Kuhanje bez glutena neprestani je izazov i istraživanje splitskog chefa Martina Grubiše koji će u našoj Kuharskoj Akademiji voditi posebni tečaj temeljen na zdravstveno kontroliranoj prehrani. Grubiša vodi kuhinju restorana Da’Mar u okviru prvog splitskog zdravstvenog hotela – Marvie Hotel & Health, iznimnog je kulinarskog rukopisa, a spaja tradicionalno mediteransko, posebice dalmatinsko, s modernim trendovima, te svojim kreacijama oduševljava goste s posebnim prehrambenim režimima. Kako mu je i samom celijakija dijagnosticirana u ranoj dobi, specijalizirao se za bezglutenska jela u kojima ne smije biti proteina ili bjelančevina pšenice, zobi, ječma, raži te njihovih botaničkih srodnika, a na radionici prilika je da doznate kako izbjeći gluten u jelima gdje ga i ne očekujete kao što su razni umaci i temeljci, slastice te dodaci prehrani.

JELA NA RADIONICI:

Pogačice sa sirom i pita kruh

Domaći njoki od batata s kozicama

Pileća prsa s hrskavom koricom

Salata od cikle,dresing limeta-med

Čokoladni brownies bez glutena

Cijena tečaja je 400 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i sve konzumacije (svih jela po završetku radionice).
Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku
https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere 

Scroll to Top