DALMATINSKI PIJAT: Radionica bračke kužine za amatere

četvrtak 17-21 h, 14. studenog  2019., ŠKMER-ova Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Ovu otočku radionicu vodi Bračanin Josip Vrsalović, mladi, ali vrsni kuhar splitskog hotela Park, bivši šef kuhinje bolske konobe Pusa i nagrađivani ŠKMER-ovac. Iako je bračka gastronomija  raznovrsna, otočani su je kroz stoljeća usmjerili ponajprije ka janjetini, pa će tako i ova radionica biti posvećena toj namirnici. Od davnina na bračkim trpezama je vitalac – autohtono bračko jelo od iznutrica janjčića na mlijeku kojeg je Vrsalović se domislio reinterpretirati u originalni i vrlo ukusni vitalac burger. Spremaju stanovnici tog otoka janjetinu na špicu, ražnju, lešo ili ispod peke. Butalac se vratio na trpeze, a “na žlicu” nezaobilazni su im janjetina s bižima, janjeće tripice ili tingul, kao i zaboravljena bračka šoškica, jelo od janjećih jetrica, pluća i srca uz dodatak crnog vina, varenika i prošeka. Još kad se sve zalije bračkim plavcem malim  i začini otočkim djevičanskim maslinovim uljem dobivate jednu od najukusnijih kuhinja Dalmacije.

Na radionici za ljubitelje kuhanja spremat će se spomenuti vitalac burger, salata s janjetinon na kvasinu, rižot s janjećim butom, karamelizirani ovčji sir, kao i druge bračke delicije.

Cijena tečaja je 300 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije (svih jela po završetku radionice).

Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru (odabir se vrši pri upisu). iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku: https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere/

Scroll to Top