Dani volonterstva i solidarnosti 2024: Čekamo vas u subotu na humanitarnoj prodajnoj manifestaciji, prikupljamo sredstva za nabavku defibrilatora

Strossmayerov park (Đardin), 18. svibnja (subota), od 9:30 do 12:30 h

Splitski Dani volonterstva i solidarnosti održat će se u subotu, 18. svibnja 2024.,  po 27. put, a između 30-ak udruga i ustanova iz Splita i okolice, stiže i ekipa Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija će na ovoj humanitarnoj prodajnoj akciji ponuditi slastice. Dio sredstava od prodaje sa svakog štanda donirat će se Udruzi Autizam 365 za kupnju defibrilatora – uređaja za reanimaciju koji će biti javno dostupan svim građanima ispred Centra za autizam Split. Na različitim štandovima će se moći kupiti knjige, stripovi, nakit, ukrasi, prirodna kozmetika te rukotvorine, ali i usvojiti nova znanja i vještine. Učenici COO „Juraj Bonači“ predstavit će proizvode svoje zadruge, Udruga Srce i Udruga Moje dijete Solin rukotvorine sa svojih kreativnih radionica, a Splitsko dijabetičko društvo će mjeriti šećer u krvi i tlak građanima te ih informirati o šećernoj bolesti. Volonteri Zdravstvene škole će pokazati okupljenima što rade u laboratorijima i za što koriste mikroskope. Također će se moći pogledati izložba Splitske face solidarnosti u organizaciji Info zone. Najmlađi će se moći zabaviti uz dječje kreativno-zabavne radionice koje će se održati u vremenu od 10 do 12 sati. Na štandovima će se građani iz “prve ruke”, od samih volontera, moći informirati o uključivanju u volonterske programe pojedinih organizacija te o dobrobitima volonterstva za pojedince i za cijelu zajednicu.

„Na našem štandu prodavat će se medenjaci, mini princes krafne, rum kugle i tart od čokolade koje će pripremiti naša pastry chefica Ivana Bradarić. Ovim želimo dati obol našoj zajednici i podržati kolege iz drugih udruga koji isto tako djeluju za dobrobit drugih kako bi se namaknula sredstva udruzi Autizam 365 za kupnju defibrilatora. Izuzetno je pohvalno kroz volonterski rad i podršku različitim humanitarnim inicijativama, svaka udruga iskazuje svoju društvenu odgovornost i daje doprinos društvu. Niz godina sudjelujemo u humanitarnim aktivnostima, a tu je nezaobilazna dopredsjednica ŠKMER-a, Marija Lulić, vitezica kulinarstva i dobitnica ovogodišnjeg Splitskog cvita za doprinos svome gradu. Pozivamo i druge naše članove, volontere i prijatelje da nam se pridruže u subotu“ – istaknula je Nives Delić, koordinatorica volontera ŠKMER-a.

U kulturno-zabavnom programu humanitarne izložbe sudjelovat će 10-ak udruga i javnih institucija, s glazbeno-scenskim nastupima.

„Očekuje nas sunce, ali i mnogo pjesme, plesa i smijeha. Pozivamo sve građane da pripreme kratke rukave, sunčane naočale i mnogo dobre volje! Građani koji nam se ne stignu pridružiti na sutrašnjoj manifestaciji, vezano za mogućnosti uključivanja u volontiranje mogu se javiti Regionalnom volonterskom centru Split, a ako žele donirati za Udrugu Autizam 365, u OTP banci je otvoren podračun za humanitarnu akciju – IBAN: HR8324070001500022952. U opis plaćanja molimo navesti: „Donacija za Udrugu Autizam 365““ –  istaknuli su iz Regionalnog volonterskog centra Udruge „MI“ koji organizira splitske Dane volonterstva i solidarnosti.

Manifestacija se održava u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, a financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i organizirana uz podršku HDS ZAMP-a.

 

Scroll to Top