DESERTI S JABUKOM: Štrudel od prhkog tijesta, crumble i tart tatin…prva radionica za ljubitelje slastica u sezoni 2023./24.

17-21 h srijeda, 25. listopada 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2

Izrada u svijetu omiljenih slastica s jabukama, tema je prve Slastičarnice, radionice za ljubitelje slastice srijedom u sezoni 2023./24.. Na ovoj radionici u ŠKMER Akademiji, kušat ćemo i pripremati štrudel s prhkim tijestom, odnosno po receptu za originalnu austrijska savijaču koja se radi sa prhkim korama ili tijestom, a ne sa vučenim tijestom kao što je uobičajeno kod nas.

Crumble s jabukom smatra se da je nastao u Britaniji tijekom Drugog svjetskog rata, kao zamjena za pite od jabuka. Postoje razne varijante, nadjevi i preljevi, a na radionici ćemo ga pripremati s mrvljenim prhkim tijestom,

Pripremati će se i tart, koji se najsažetije može opisati kao prhko tijesto s raznim nadjevima.

Tart Tatin izvorno je preokrenuta pita od jabuka koja se sastoji od karameliziranih jabuka i prhkog tijesta. Jabuke se karameliziraju u posudi debljeg dna, zatim se prekrivaju slojem tijesta i peku u pećnici. Služi se sa sladoledom ili creme fraichea.
Tarte Tatin nazvan je po prezimenu i hotelu sestara Stephanie (Fanny) i Caroline u francuskoj regiji Sologne. Služile su ga s 19. na 20. stoljeća u Tatin hotelu (danas La Maison Tatin), a smatra se da se radi o verzije “tarte solognote”, tradicionalnog jela nazvanog po regiji. Na Slastičarnici mi ćemo ga raditi s pastry cheficom i edukatoricom Ivanom Bradarić u modernijoj verziji kakva se može poslužiti i boljem restoranu.

Cijena tečaja je70 eur. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.
PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

 

 

Scroll to Top