DIOKLECIJANOVA AMFORA: 6. natjecanje mladih kuhara i predstavnika medija

9. prosinca 2019. u 9:00h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regije i ove godine organiziraju Dioklecijanovu amforu – natjecanje profesionalnih kuhara kao i timova predstavnika medija u kuhanju. Prilika je, posebice, mladim profesionalnim kuharima da pokažu kako se snalaze u lokalnoj gastronomiji i namirnicama koje se vežu uz Split i okolicu, a pozivamo i medije da iskušaju svoje kulinarske umijeće u izdvojenom dijelu natjecanja te se prijave za sudjelovanje na naš mail: info@skmer.hr.

Predstavnike medija ćemo o pojedinostima uskoro izvijestiti, a kuhari natjecatelji mogu se okušati u jednoj ili dvije kategorije. Svaka od navedenih kategorija se boduje pojedinačno i nagrađuje. Između onih natjecatelja koji sudjeluju u obje kategorije biraju se ukupni pojedinci Dioklecijanove amfore. Ukupni pobjednici prva tri mjesta dobiti će pehar i posebne nagrade.

KATEGORIJA 1:
Buzara za 2 osobe, glavna namirnica ili namirnice po izboru natjecatelja, može biti servirana u jednu zajedničku posudu ili u dva zasebna tanjura po izboru natjecatelja, vrijeme pripreme 30 min.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.

KATEGORIJA 2:

Lešada za 2 osobe, glavna namirnica ili namirnice, te prilozi i umaci po izboru natjecatelja. Može biti servirana u jednu zajedničku zdjelu ili na dva zasebna tanjura po izboru natjecatelja, vrijeme pripreme 60 minuta.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te priložiti kratku recepturu jela.

Prijavnice i sve dodatne informacije možete dobiti mailom: info@skmer.hr, mob. 099 319 89 61, 091 581 83 85 ili na linku: https://www.skmer.hr/dioklecijanova-amfora/

Scroll to Top