DJEČJA PREHRANA: Dvije hands on radionice Kuhinje znanja za uvođenje zdravih prehrambenih navika djeci od 1 do 3 godine

18.9.2023. od 9 do 12 sati 1 grupa/ ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova Split

20.9.2023. od 17 do 20 sati 2 grupa

Želite li postaviti zdrave temelje prehrane svojih najmlađih ili, pak, kroz kvalitetnu prehranu djece nastojite unaprijediti navike obitelji, pred vama su radionice Dječja prehrana dr.sc. Vesne Bosanac i ŠKMER-a. Edukacija je dio EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137) sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu edukacijskog paketa „Želim jesti zdravo!“ koji ŠKMER razvija za djecu i mlade.

Na radionicama doznat će kako samopouzdano i znalački odgovoriti svakodnevnim prehrambenim izazovima maliašana, a uz to imat ćete priliku u hands on dijelu edukacije s našim chefovima pripremati djeci atraktivne obroke prema stručnim napucima ove renomirane nutricionistkinje. Bosanac će u ŠKMER Akademiji voditi i Trening sportske prehrane, a o čemu se radi pronaći ćete na linku: https://skmer.hr/trening-sportske-prehrane-za-profesionalce-i-strukovne-nastavnike/

 

DJEČJA PREHRANA U KUHINJI ZNANJA – od nutricionističkih savjeta do pripreme jela sa ŠKMER-ovim chefovima

Edukacije će se prvenstveno baviti prehranom djece dobi od 1 do 3 godine, iako osnove kvalitetne prehrane za ovu dobnu skupinu vrijede za cijelu obitelj. Uz teoretski dio, pripremat će i degustirati jela za doručak, ručak, večeru te užine.

„Radionice „Dječja prehrana“ namijenjena je roditeljima, djedovima,  bakama i drugoj rodbini koja želi znati što bi djeci dobi od jedne do tri godine trebalo davati jesti kako bi ona bila vesela, razigrana i  zdrava, a njihov rast i razvoj normalan. Edukacija je također namijenjena odgajateljima u vrtiću, dadiljama te  kuharima koji rade u vrtićima i domovima za nezbrinutu djecu. Jednom riječju, radionica „Dječja prehrana“ namijenjena je svima kojima je stalo do prehrane djece, njihovih navika i zdravlja“ – istaknula je Vesna Bosanac.

Doktorica je znanosti iz biotehničkih područja znanosti, znanstvenog polja prehrambene tehnologije, znanstvene grane nutricionizma te, dodajmo, sudska vještakinja za nutricionizam u Republici Hrvatskoj. Bosanac bavi se znanstvenim radom, predavala je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, piše tekstove, autorica je knjige Prehrana mladih sportaša, kao i puzzli Graško Nestaško te slikovnice Naš veseli dan koje na dopadljiv način djeci približavaju zdrave prehrambene navike. Vodi i obrt za savjetovanje o prehrani “Prehrana sportaša” te surađuje sa sportašima pojedincima, klubovima i savezima budući da je završila i stručni poslijediplomski studij o prehrani u sportu pri Međunarodnim olimpijskim odborom u Lausannei.

„Polaznici radionice „Dječja prehrana“ dobivaju teorijsko i praktično znanje odmah primjenjivo u praksi. Edukacija se zasniva za namirnicama našeg podneblja i smjernicama koje su se pokazale uspješnima u današnjem, modernom vremenu. Kroz brojne praktične primjere, uputit ćemo  prisutne kako  djecu potaknuti na konzumiranje zdravih namirnica i jela. Polaznici će  shvatiti principe kvalitetne i raznolike prehrane djece te naučeno lako
primijeniti u svom životu; bilo da se radi o obiteljskom okruženju ili  instituciji. Naravno, mi voditelji radionice smo otvoreni za sva praktična pitanja  polaznika i cilj nam je da oni na radionici dobiju odgovore na sve svoje nedoumice“ – istaknula je Bosanac.

RADIONICA JE INTERAKTIVNA I OBUHVAĆA SLJEDEĆE TEME:
✅uhranjenost djece
✅skupine namirnica ((1) žitarice, (2) povrće, (3) voće, (4) meso, riba, jaja i sir, (5) mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, (6) masti) i njihova uloga u normalnom rastu i razvoju djece
✅kvalitetan doručak, ručak i večera
✅kvalitetne užine tijekom dana
✅koje namirnice izostaviti iz prehrane, a kojima dati prednost
✅kako motivirati djecu da se zdravo hrane i budu tjelesno aktivna,
✅kako pomoći djetetu koje ima loš apetit i imunitet
✅kako pomoći djetetu koje ima problema s pretilošću
✅kvalitetna prehrana obitelji kao primjer i putokaz djeci
✅ praktični dio u kuhinji “hands on” formata

👉Cijena: 80 EUR/polazniku
Napomena:
Radionica je jednodnevna i potrebno je prilikom prijave odabrati željeni datum sudjelovanja.

☎ Informacije i prijave: 099 319 89 61 info@skmer.hr www.skmer.hr

ONLINE PRIJAVA:

Radionica – Dječja prehrana

 

Kuhinja znanja opsežni je projekt sufinanciran je kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je u 30 mjeseci unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge. U sklopu Kuhinje znanja razvijaju se četiri specijalizirana edukacijska paketa; a treninzi se odvijaju u sklopu paketa Edukacije za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu (trendovi u modernom kuharstvu, tradicije mediteranske kuhinje, napredne kulinarske metode).

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

kUHINJA ZNANJA lenta

 

 

 

 

 

Scroll to Top