Dodjelom diploma u ŠKMER-ovoj Kuhinji Znanja završena je Akademija tjestenine…pogledajte foto galeriju

održano 13. & 14. 2. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Split

Iza nas su dva uzbudljiva dana prožeta su obiljem znanja, okusa i mirisa na Akademiji tjestenine u ŠKMER Akademiji u Splitu. Pod vodstvom talijanskog majstora Waltera Zanonia, naši polaznici su naučili umijeća izrade vrhunskih domaćih svježih tjestenina i njoka na ovoj radionici održanoj u sklopun EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva, promicanje Zero Waste koncepta, tradicije i novih tehnologija.

Istražilo se širok spektar tema, počevši od osnova pripreme tijesta pa sve do savršenih tehnika oblikovanja i punjenja. Upoznali su se s različitim vrstama tjestenina, od klasičnih tagliatelle i spaghetta do izuzetno ukusnih raviola i tortellina. Bile su tu i  bojane tjestenine s jajima, poput zelene, crvene i ciklame, koje su pružile ne samo vizualnu raznolikost, već i šaroliku paletu okusa.

Nadjevi su bili  i bogati, od povrća do sira i mesa, pružajući polaznicima mogućnost da eksperimentiraju i stvaraju nove okuse. Neizostavni dio programa bili su i njoki, a osim što su stekli dragocjena znanja o različitim vrstama tjestenina i njihovoj izradi, polaznici su se upoznali i s sustavima proizvodnje tjestenina te metodama pravilnog čuvanja.

Zahvaljujemo se Walteru Zanoniju na stručnom vođenju i inspirativnoj predanosti, te svim polaznicima na aktivnom sudjelovanju i entuzijazmu. ŠKMER Akademija je još jednom dokazala svoju važnost kao mjesto gdje se stvaraju i dijele nezaboravna kulinarska iskustva. Vidimo se na budućim edukacijama, a u međuvrmenu pogledajte foto galeriju Pauna Paunovića iz Cropixa!

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

kUHINJA ZNANJA lenta

 

 

 

Scroll to Top