DUBROVNIK GRAND GOURMET: Od natjecanja, do degustacija i radionica otvorenih za publiku…prijavite se kao natjecatelj ili gost na besplatnim programima

6.- 10. veljače 2024., Royal Hotels & Resort Dubrovnik

Međunarodno je natjecanja kuhara, konobara, barmena, barista, pizzaiola i restorana, od etabliranih profesionalaca do polaznika ugostiteljskih učilišta Europe, a ujedno i festival koji slavi i gradi izvrsnost u ugostiteljstvu i turizmu, održat će se od 6. do. 10 veljače u Royal Hotels & Resortu Dubrovnik.
Nakon svečanosti otvaranja Dubrovnik Grand Gourmeta u utorak, 6. veljače, kreću natjecanja u pojedinačnim i timskim ugostiteljskim kategorijama, a istovremeno edukacije i majstorske radionice renomiranih chefova, Horeca stručnjaka, nutricionista te vodećih domaćih barista i barmena.

SRIJEDA

U srijedu od 10.30 sati uz prethodnu prijavu možete sudjelovati na dvama master classovima Marijana Maksana, jednog od predvodnika domaće craft barmenske scene. Polaznike će uputiti u svijet bezalkoholnih koktela, sve popularnijih u svijetu barskih mješavina. Na drugom master classu, koji će uslijediti u nastavku, Maksan će održati radionicu na temu koktela s niskim udjelom alkohola, još jednom planetarnom i sve popularnijem tendu.
U nastavku majstorskih radionica prvog dana Dubrovnik grand gourmeta, albanski kuharski virtuoz Sokol Prenga i master chef Željko Neven Bremec, demonstrirat će tehnike i trendove u pripremi ribe s proizvodima za optimiziranja poslovanja u sezoni tvrtke Centaurus. Riječ je o jednom od najvećih domaćih distributera svježe ribe i morskih proizvoda, a posebice tu se izdvajaju ready to cook proizvodi za profesionalne kuhinje te njihova linija Amare.
Želite li obogatiti jelovnike objekta modernim čokoladnim slasticama, ovaj put u formi malih zalogaja, ŠKMER-ova pastry edukatorica Ivana Bradarić pokazat će pripremu čokoladnih kanapea i tehnike poput temperiranja čokolade. Radionica je izvrsna prilika da kuhari, slastičari, pa i zaljubljenici u slastice prošire svoja znanja i razmjene iskustva uz obaveznu degustaciju.
U srijedu u 17 sati niz master classova završit će prva domaća kulinarska tv zvijezda – Stevo Karapandža. Održat će Akademiju rezanja Dalmatinskog pršuta, a nakon toga imat ćete priliku uživati u vrhunskim vinima koje će nam s pršutom spariti vinski stručnjak i sommelier Damir Zrno, iz osječke tvrtke All4Wine.

ČETVRTAK
Idućeg dana, u četvrtak od deset sati kreću natjecanja chefova, chef’s table timova (kuhar i konobar), pizza majstora i barista, a istovremeno austrijski renomirani chef Gottfried Bachler pokazat će pripremu i art of plating jela kakva se poslužuju restoranima ovjenčanima s 3 Michelinove zvjezdice.
U podne chef Sokol Prenga iz Tirane pripremat će kompleksna fine dining veganska jela temeljena na lokalnim, sezonskim namirnicama i njegovim iskustvima koje je stjecao u vrhunskim restoranima diljem Europe.
Od 14 sati u četvrtak poslijepodne uslijedit će dvije slastičarske edukacije. Splitska slastičarka Ivana Bradarić koja u ŠKMER Akademiji vodi pastry chef programe, predstavit će u suradnji s austrijskom tvrtkom QimiQ, proizvođačima premium vrhnja za kuhanje, moderne restoranske deserte. Nakon toga, u sljubljivanju slastica i desertnih vina, Ivani će pomoći sommelier i vinski edukator Damir Zrno, a poslužit će se tiramisu u čašici, tortica od mrkve, Pavlova torta, tortica s ružmarinom i limunom te slatki vege zalogaj sa suhim voćem.
U četvrtak u 17 sati na redu je master class „The perfect cocktail – Stvaranje balansiranog koktela kroz četiri elementa“ Darija Grabarića, jednog od vodećih hrvatskih stručnjaka za destilate. Taj spirits specialist odnedavno je i edukator za žestoka pića s licencom londonskog Wine and Spirit Education Trusta (Level 3 Award in Spirits), jedne od krovnih svjetskih obrazovnih institucija za vina i žestoka pića.

PETAK
Završnog dana festivala, u petak u 10 sati uz natjecanja kreće i master class o Latte Artu, Tomislava Stančića IKS-a. Višestruki je prvak hrvatske i regije u barista i barmenskim natjecanjima, kao takav je jedan od rijetkih koji se uspješno natječe na oba “fronta”. Stančić je aktualni prvak hrvatske na Franck barističkom natjecanju i Bols Around the world barmenskom natjecanju, a organizira i Šibenik bar battle, natjecanje gdje se za titule bore i barmeni i baristi.
Smoothie akademija na redu je u petak u 11.30 sati, a vodi je nutricionistica Dragana Olujić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, specijalistica je za sportsku medicinu i prehranu sportaša, koja je od 2017. godine službena nutricionistica HNK Hajduk Split. Nakon nje, u 13 sati u svijet Kotanyi suhih marinada uvest će vas ŠKMER-ovi chef edukatori edukatori Željko Neven Bremec i Petar Vlak, a riječ je o začinskim mješavinama za mariniranje mesa, ribe i povrća bez natrij glutaminata.
U petak u 15.30 Ingrid Bachler, koja je sa suprugom vodila renomirani restoran u Koruškoj, a danas vrhunski vinski podrum, održati će master class: New Wine trends & Slow wine coalition. Sa suprugom 40 godina je vodila u Koruškoj vodila poznati resran Bachler, a danas je na tom mjestu Trgovina i vinoteka, gdje je Ingrid Bachler promovira korušku vinsku kulturu i vodi vinske seminare.
Završna edukacija 1. Dubrovnik Royal Gourmeta održat će se u petak u 17 sati, a nosi naziv „Inspiracija: Izrada dalmatinskog craft gina“. Vodi je Jelena Majić Nosić iz vrgorske destilerije Poetica koja je napravili ogroman uspjeh u protekle dvije godine sa zanatskim džinovima sa sastojcima Zabiokovlja.

Manifestacija će završiti u petak navečer ceremonijom dodjele medalja.
Radionica su namijenjene barmenima, konobarima, profesionalcima u ugostiteljstvu kao i široj javnosti, konzumentima u cilju razvijanja kvalitetne barske i koktelske kulture.
Festival organizira ga udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija uz potporu uz potporu Turističke zajednica Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Royal Hotels & Resort Dubrovnik i Hrvatske gospodarske komore.

 

 

 

👉Detaljnije informacije o prijavama, smještaju, natjecateljskim kategorijama i programu provjerite na našim stranicama:

Dubrovnik Royal Gourmet

U nastavku je program manifestacije, a zainteresirane molimo da se prijave na edukacije i prezentacije, koje su besplatne, no broj mjesta je ograničen.

PRIJAVE:
👉📲: info@skmer.hr / na +385 99 319 89 61

PROGRAM DUBROVNIK ROYAL GOURMET
UTORAK, 6. 2. 2024.24.
15:00 Registracija natjecatelja & Sastanak stručnih žirija

SRIJEDA, 7. 2. 2024.

09:30 Otvaranje Dubrovnik Royal Gourmeta

10:00 – 17:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača

11:00 – 18:00 Natjecanje: natjecanje konobara i Chef’s table
Master classovi / radionice / edukacije
10:30 Edukacija: Bezalkoholni kokteli, Marijan Maksan
11:30 Master class: Kokteli s niskim udjelom alkohola, Marijan Maksan
13:00 Tehnike i trendovi u pripremi ribe, Željko Neven Bremec i Sokol Prenga, powered by Centaurus
15:00 Master class: Čokolada, Ivana Bradarić
16:00 Akademija rezanja dalmatinskog pršuta, Stevo Karapandža
17:00 Master class: Sljubljivanje pršuta i vina, Stevo Karapandža & Damir Zrno

19:00 Proglašenje pobjednika & Medal ceremony

ČETVRTAK, 8. 2. 2024.

10:00 – 18:00 Natjecanje chefova, Chef’s table, pizza majstora i barista

10:00 – 17:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača

Master classovi / radionice / edukacije
10:00 Master class: Priprema i plating jela s 3 zvjezdice, Gottfrid Bachler
12:00 Master class: Veganska jela u vrhunskoj gastronomiji, Sokol Prenga
14:00 Master class: Moderni restoranski deserti, Ivana Bradarić, powered QimiQ
15:30 Master Class: Sljubljivanje slastica i desertnih vina, Ivana Bradarić i Damir Zrno
17:00 Master Class: The perfect cocktail – Stvaranje balansiranog koktela kroz četiri elementa, Dario Grabarić

19:00 – Proglašenje pobjednika & Medal ceremony
Poetica story telling & Party

PETAK, 9. 2. 2024.

10:00 – 17:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača

10:00 – 18:00 Natjecanje chefova, Chef’s table i barmena

Master classovi / radionice / edukacije
10:00 Master class: Latte Art, Tomislav Stančić IKS
11:30 Smoothie akademija, Dragana Olujić & Marin Vučković
13:00 Master class: Suhe marinade, Željko Neven Bremec & Petar Vlak, powered by Kotanyi
15:30 Master class: New Wine trends & Slow wine coalition, Ingrid Bachler
17:00 Inspiracija: Izrada dalmatinskog craft gina, Jelena Majić Nosić, powered by Poetica

19:00 Proglašenje pobjednika & Medal ceremony

SUBOTA, 10. 2. 2024.

Razgledavanje Dubrovnika & gastro šetnja

👉📲info@skmer.hr / na +385 99 319 89 61

#DubrovnikRoyalGourmet #visitdubrovnik
#competiton #chefs #skmer

 

Scroll to Top