DUBROVNIK ROYAL GOURMET 2024 : Od natjecanja do edukacija i optimalnih rješenja za predstojeću turističku sezonu

6. – 10. veljače 2024., Royal Hotels & Resort Dubrovnik

Za manje od mjesec dana u Dubrovniku će se u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija održati Dubrovnik Royal Gourmet, još jedno međunarodno natjecanje i gastro festival uz Biser mora i Grand Gourmet, kojim se objedinjuju promocija ugostiteljskih zanimanja, natjecanja u znanjima i vještinama profesionalaca i škola, te predstavljaju najnoviji svjetski trendovi i posebni proizvodi.

Dubrovnik Royal Gourmet, osim natjecanja kuhara, konobara, barmena, barista, pizzaiola i ugostiteljskih objekata, u susret predstojećoj turističkoj sezoni donosi i niz master classova vrhunskih europskih chefova kao i renomiranih stručnjaka iz HoReCa sektora, otvorenih za javnost.

Iz Austrije s edukacijama o Michelin stars jelima stiže renomirani chef Gottfried Bachler. Sa suprugom Ingrid u Althofenu u Koruškoj odi vinski podrum i trgovinu s biranim regionalnim proizvodima a donedavno je to bio a la carte restoran dobrano hvaljen od austrijskog Gault&Millau.

Na festival iz Albanije dolazi kuharski virtuoz Sokol Prenga, jedan od vodećih chefova svoje zemlje, promotor tamošnje nacionalne gastronomije te poznato televizijsko lice, posebice kao član žirija na Master chef Albanija. Njegova kulinarske kreacije koje predstavlja na našim festivalima izniman su spoj fine dininga i originalnosti koje je gradio u vrhunskim restoranima diljem Europe.

Legendarni Stevo Karapandža održat će majstorsku radionicu o rezanju pršuta i prenijeti, između ostalog, svoja iskustva i znanja o posluživanju, karakteristikama i odabiru ove namirnice za hotelske sustave koje je vodio, kao i obiteljske restorane.

Neće izostati ni edukacije o craft ginovima koje će voditi u svijetu nagrađivani tim vrgorske Poetice, a pokazat će kako proizvod od autohtonih sastojaka mogu zanatsku destileriju pretvoriti u svjetski brend.

Na festival stiže i tvrtka Centaurus, vlasnici lanca Gastro ribarnica Brač, koja se u posljednjem desetljeću prometnula kao jedan od vodećih dalmatinskih distributera svježe i smrznute ribe, rakova, školjaka i mekušaca. Predstavit će svoje inovativne proizvode za ugostiteljstvo kojima se uvelike olakšava rad u sezoni.

Orgula će u Dubrovniku predstaviti Grand Selection izdanja maslinova ulja. U toj liniji su dva proizvoda, ekstra djevičansko maslinovo ulje s i bez zlatnih listića, čiju ambalažu krasi motiv suhozida.

Tu će biti i Kotanyijeve začinske mješavine bez pojačivača okusa kojima se optimizira poslovanje u kuhinjama, dok će austrijski QimiQ uz ŠKMER-ove pastry edukatore održati edukaciju o premium vrhnjima kao nezaobilaznom sastojku restoranskih deserata.

Održat će se i niz stručnih edukacija za barmene, bariste i konobare. Neke možete provjeriti na linku:

DUBROVNIK ROYAL GOURMET: Master classovi i prva natjecanja na temu bezalkoholnih i low ABV koktela uz Marijana Maksana

Detaljnije informacije o prijavama, smještaju i natjecateljskim kategorijama su na ovoj poveznici:

Dubrovnik Royal Gourmet

Scroll to Top