DUCASSE ACADEMY: Fleksiterijanstvo i La naturalité Alain Ducassea….prijavite se na prvi od tri Master Classa u ŠKMER Kuharskoj Akademiji

(26.- 29.siječnja 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split)

Fleksiterijanstvo i La naturalité (naturalness) – glavne su teme prve od tri edukacije Alain Ducassea kojima ćemo biti domaćin početkom 2021. godine, a prenijeti će se polaznicima kroz dva modula.

modul 1: Novi trendovi u kulinarstvu; igra s fleksitarijanskom prehranom.

modul 2: Trojstvo riba, povrća i žitarica po konceptu “prirodnosti” (La cuisine de la naturalité )

Fleksiterijanstvo ili pojednostavljeno “fleksibilno vegetarijanstvo”, uglavnom je način prehrane biljem koji dopušta dopušta povremena mesna ili riblja jela i jedan od rastućih svjetskih gastronomskih trendova. Porast popularnosti fleksitarne prehrane rezultat je toga da sve više ljudi traži ekološki održiviji pristup smanjenjem konzumacije mesa i alternativne izvore proteina.

“La cuisine de la naturalité” ključni je koncept Plaza Athénée, Ducasseovog pariškog restorana s tri Michelinove zvjezdice kojeg ćemo upoznati u našoj Kuharskoj Akademiji u siječnju. Ducasseovi predavači, inače chefovi njegovih restorana kojih ima 34 diljem svijeta, u ŠKMER-u će pokazati kako takva jela pripremiti po Haute Cuisine standardu.

SADRŽAJ MASTER CLASSA:

1. modul: Novi kulinarski trendovi – lagana prehrana, novi sastojci

Veća upotreba povrća i namirnica ciljano usmjerena ka zdravsteno izbalansiranoj prehrani.

Sadržaj modula:

– kreiranje jela i menija za korisnike sa zdravim režimima prehrane uz praćenje suvremenih trendova (fleksitarijanska prehrana, vegetarijanska i gluten free jela,)

– usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom zdravih namirnica u kombinacijama po Haute Cusine standardima

– korištenje razlitih žitarica i brašna bez glutena, tzv. “superfood” namirnica i nutraceutika

– smanjena količina proizvoda životinjskog podrijetla: manje količine, a veća kvaliteta

– smanjenje koliine soli, šećera i masnoća u jelima

2. modul: Trojstvo riba, povrća i žitarica

Otkrivanje izvornih okusa namirnica

usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restorana s 3 Michelinove zvjezdice

– prilagodba sezonskih recepata i načina začinjavanja, kroz uporabu plodova mora, povrća i žitarica kako bi se prenijeli i posve izrazili originalni okusi

  • primjenjivanje komplementarnih metoda suvremenom kuhanju kao što su lakto-fermentacija, korištenje domaćih dimljenih proizvoda, “green egg” ili mekinja, ekstrakcije sokova, kuhanje na pari ili na niskim temperaturama i dr…

Ducasse edukacije se održavaju na engleskom jeziku, a namijenjene su onima koji koji žele nadogradit znanja suvremenim konceptima načinima pripreme, odabira i kombiniranja namirnica te organizacije rada po Haute Level standardu.

Cijena po Master Classu u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn, a članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust.

Prijave na: https://www.skmer.hr/mca-by-ducasse-academy-application/

Scroll to Top