DVODNEVNI MASTER CLASS TEREZE ALABANDE: Artisan krafne i brioche, džemovi i kreme

17.2. 2023. (petak, 16 – 20 sati) i 18.2. 2023(subota, 9 – 15 sati) ARTISAN

Mekane i aromatične, krafne ćemo zamijesiti prvi dan masterclassa, a pržiti drugi dan. Naučit ćete s Terezom Alabandom koje je brašno najbolje koristiti, kako oblikovati krafne i pravilno ih pržiti. Osim toga, pripremit će se različta punjenja – kuhat će se slastičarske kreme, domaći džemovi te najfiniji ganache kako bi dobili vrhunsku artisan slastica koja se može i poslužiti gostima u ugostiteljskom objektu.

Prateći izreku “Neka jedu kolače” za koju se proširio mit da ju je izrekla francuska kraljica Marie Antoinette kada su joj rekli da su njeni podanici toliko siromašni da nemaju ni kruha, pravit će se na ovom dvodneom master classu i brioche. Naime, ono što je malo poznato, navodna kraljičina točna izjava bila je “Neka jedu brioche!”…a riječ je o izuzetno bogatom dizanom tijestu s velikim udjelom maslaca što ga čini posebno mekanim, ukusnim i daje slastičarima brojne mogućnosti. Brioche se daju koristiti za slane i slatke zalogaje, a kako ih učiniti posebnima na različite načine, naučit ćete na ovom masterclassu s Terezom Alabandom. Bit će tu nadjeva od čokolade, džemova, oraha, maka, kao i različitih načina oblikovanja ovog tijesta.

Znanje s radionice kako o samim receptima, tako i o slastičarskim konceptima i tehnikama, polaznici mogu primijeniti kod kuće, ali i u ugostiteljskim objektima koji se žele istaknuti drugačijom ponudom te hotelima.

cijena: 250 EUR (1.883,63 kn)

PRIJAVE I INFORMACIJE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na:

Slastičarski Master Classovi

 

 

Scroll to Top