Dvodnevnom radionicom entremetsa završavamo višemjesečni vikend serijal Tereze Alabande

01 & 02. travnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Prošle godine u prosincu započeli smo serijal dvodnevnih slastičarskih master classova Tereze Alabande, a završavamo ga ovog vikenda radionicom entremetsa. Podsjetimo, ta diplomirana violinistica karijeru profesionalne glazbenice zamijenila slastičarskom i završila edukacije na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” te usavršavanje na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji i postala jedna od jedne vodećih domaćih slastičarki. Radila je i vrhunske slastice u hotelu sa sedam zvjezdica Burj Al Arab u Dubaiju, kao i u splitskoj slastičarni Crème de la Crème. Godinama je pastry edukator, piše članke vezane i promovira nove trendove domaćeg slastičarstva, posebice kroz svoju web stranicu Pastry Maestra.https://pastrymaestra.com/.

U ŠKMER Kuharskoj Akademiji polaznici su do sada pripremali choux craquelin – moderne princes krafne, eklere, tartove, monoporcije s marakujom, šumskim voćem i različitim čokoladama, macaronse, mille feuille, zdrave slastice, a sve po originalnim Terezinim recepturama i uzusima visokog slastičarstva. Ciklus se dovršava radionicom entremetsa s okusima višanja, čokolade i vanilije te kombinacijom krem sira, naranče, mrkve i badema. Stoga želite li iskušati svoje slastičarske talente i ući u svijet visokog slastičarstva, prijavite se i ovog petka (16-21) i subote (8-16) sudjelujte na posljednjem Alabandinom master classu u ŠKMER Akademiji za ovu sezonu.

“Ove radionice su ugodno dvodnevno druženje tijekom kojega se, uz utvrđivanje osnovnih slastičarskih tehnika, upoznajete s novim, te ono što je najvažnije, imate priliku sami izraditi slastice i vlastitim rukama osjetiti gustoću tijesta, kreme, čokolade ili paste. Taj segment osobnog doživljaja je po meni izuzetno važan, jer učenje kroz promatranje drugih svakako jest dobro, ali praktični rad je jedna posve različita dimenzija usvajanja novih znanja i vještina! U prilog tomu bih naglasila činjenicu da mi po svršetku radionice polaznici uvijek ističu kako su dobili i inspiraciju u kombinacijama okusa i estetici slastica, što – u konačnici – i jeste glavni smisao učenja!- poručila je Alabanda

Cijena dvodnevnog master classa: 1.800 kn

Članovi imaju članski popust za profesionalne treninge

PRIJAVE I INFORMACIJE: 099 319 89 61, info@skmer ili preko formulara na linku:

Dvodnevni slastičarski master classovi Tereze Alabande kroz osam “stavaka”

Scroll to Top