ÉCOLE DUCASSE: Chocolate and Confectionery – novi program visokog slastičarstva uz pastry chefa Valentina Sancheza

05.– 08.12.2023. od 9 do 15 sati., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Početkom prosinca, a nakon kulinarskih majstorskih radionica francuske škole visoke gastronomiji je École Ducasse, u ŠKMER Kuharskoj Akademiju stiže i pastry edukacija francuske škole slastičarske umjetnosti velikog chefa Alaina Ducassea. Ovaj put na redu je Pastry chef master class program “ Chocolate and Confectionery“, jedinstveno gostovanje u regiji njegove Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP), vodeće strukovne škole, kako u Francuskoj tako i širom svijeta, za slastičarstvo, pekarstvo, čokolatijerstvo, slastičarstvo te sladolede. Program je namijenjen profesionalcima, a donosi cjelovito hands on iskustvo uz vođenje Ducasseovog head instructora Valentina Sancheza na engleskom jeziku.

Sanchez je i sam završio Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP), prestižnu školu slastičarske umjetnosti Alaina Ducassea. Dodajmo, Sanchez se nakon toga nastavio usavršavati u Puy-en-Velayu i Lyonu prije nego što je godinu dana postao slastičar u Val Thorensu. Zatim je tri godine bio voditelj ugostiteljske proizvodnje za “Traiteur Gabriel” u Villeurbanneu; nakon čega se 2014. godine preselio u Amsterdam kako bi svoja slastičarska umijeća iz francuskog slastičarstva prenio u “Petits Gâteaux”, jedinstvenu pekarnicu gdje se sve priprema pred kupcima. Konačno, Valentin se vratio u Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie 2016. godine kao instruktor slastičarstva.

U Splitu bio je voditelj prve Ducassove haute patisserie edukacije održane 2022. godine, a tada smo imali priliku upoznati vrhunski francuski Tea-Time asortiman; moderne male torte, petit-fours, tartove i pound cakes s voćem i čokoladom, tehnike kreiranja delikatnog dizajna i poboljšanja okusa.

U prosincu, pak, Sanchez će polaznicima, slastičarima s iskustvom,  pokazati kako ovladati tehnikama temperiranja čokolade i izrade čokoladnih ukrasa te praviti čokoladne slastice prema različitim konceptima: kao što gastronomski, reinterpretirani klasici, monoporcije, čokoladni fingerfood i druge forme. Program nudi usavršavanje pripreme malih slastica poput pralina, punjena s ganacheom, duplim slojevima, marcipanom i drugo, te pokazati kako optimizirati proizvodni proces.

DETALJI I PRIJAVE:

PASTRY CHEF MASTER CLASS BY ECOLE DUCASSE: CHOCOLATE AND CONFECTIONERY

 

Scroll to Top