ÉCOLE DUCASSE: Pred nama su novi master classovi dviju škola velikog francuskog kuhara…osigurajte svoje mjesto

Best of Alain Ducasse, 21. – 24. studenog 2023., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Pastry Chef : Chocolate and confectionery, 05. – 08. prosinca 2023., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Želite li se obučiti kuharskim i slastičarskim konceptima, receptima i tehnikama timova Alaina Ducassea, velikog francuskog chefa ovjenčanog s preko 20 Michelinovih zvjezdica, iskoristite jedinstvenu priliku u regiji i prijavite se na dva jesenska hands on treninga i uđite u svijet Haute Cuisine s njegovim dvjema školama visoke gastronomije i slastičarstva.

École Ducasse škola smatra se edukativnim globalnim standardom u umjetnosti kuharstva , a programe po hands on konceptu na engleskom jeziku vode chef instruktori, ujedno i šefovi kuhinja vodećih od 34 Ducasse restorana koji posluju diljem svijeta. Jesenski četverodnevni master class održat će se u studenom, a polaznike će se upoznati s metodama, tehnika i receptima Ducasse restorana s 3 Michelinove zvjezdice. Drugi, pak, je namijenjen slastičarima s iskustvom koji se žele usavršiti u visokom francuskom slastičarstvu koje je u svijetu bez premca u tehnikama i stvaranju trendova. U Split za ovaj program stižu instruktori École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) vodeće strukovna škola, kako u Francuskoj tako i u svijetu, s 35- godišnjom tradicijom.

BEST OF ALAN DUCASSE

21. – 24.11.2023. (od 9 do 15 sati)

Sadržaj Master Classa:

– Tehnike i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restaurants 3 Michelinove zvjezdice

– Usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom namirnica u kombinacijama odabranih menua po Haute Cuisine standardima

– Odabir i priprema glavnih namirnica, priloga, temeljaca, krema s načinom posluživanja i platingom

usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London).

DETALJI I PRIJAVE:

Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

 

PASTRY CHEF MASTER CLASS BY ECOLE DUCASSE: CHOCOLATE AND CONFECTIONERY

05. – 08.12.2023. od 9 do 15 sati.

U prosincu pastry instruktori École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) u Split nam stižu s slastičarskim master classom Chocolate and Confectionery, a namijenjen je polaznicima s iskustvom koji žele ući u svijet vrhunskog čokolatijerstva i Haute Pâtisserie. Dodajmo, u blizu 30 čokoladarnica Alain Ducassea diljem svijeta godišnje se utroši 200 tona kakaova zrna za široku paletu slastica koja će se dobrim dijelom pripremati u Splitu.

Ovaj četverodnevni master class nudi znanja o čokoladi: raznolikosti zrna, porijeklu, okusima i trendovima.

Polaznici će ovladati tehnikama temperiranja čokolade i izrade čokoladnih ukrasa te praviti čokoladne slastice prema različitim konceptima: kao što gastronomski, reinterpretirani klasici, monoporcije, čokoladni fingerfood i druge forme. Program nudi usavršavanje pripreme malih slastica poput pralina, punjena s ganacheom, duplim slojevima, marcipanom, itd, a pokazati će se i kako optimizirati proizvodni proces.

DETALJI I PRIJAVE:

PASTRY CHEF MASTER CLASS BY ECOLE DUCASSE: CHOCOLATE AND CONFECTIONERY

Scroll to Top