École Ducasse pred ponovni dolazak u Split proglašen najboljom kulinarskom školom svijeta, čekamo ih u našoj Kuhinji Znanja

Upravo pred dva gostovanja u ŠKMER Akademiji, francuska École Ducasse proglašena je za najbolju kulinarsku školu na svijetu na  World Culinary Awards u Dubaiju. Službene titule koje su osvojili nose naziv World’s Best Culinary Training Institution and Europe’s Best Culinary Training Institution for 2023 što zorno prikazuje da se radi o najboljim školama gdje se po konceptima standardima jednog od najvećih chefova današnjice Alain Ducassea, educiraju kuhari svjetske klase.

„Oduševljeni smo što možemo objaviti da su nas World Culinary Awards proglasili najboljom svjetskom kulinarskom školom i europskom najboljom kulinarskom školom za 2023. godinu

Ove nagrade priznaje našu predanost izvrsnosti. Hvala našim trenerima kuhara, koji svakodnevno prenose svoje znanje i talent učenicima. Hvala našim predanim timovima i našoj zajednici. Vaša podrška je učinila ovo postignuće stvarnost. Radujemo se što ćemo nastaviti inspirirati i obučavati kuhare, menadžere, poduzetnike i građane sutrašnjice“ – poručili su iz École Ducasse.

Suradnja sa ŠKMER-om traje godinama, a naša je udruga jedina ustanova u regiji koja sustavno nudi École Ducasse kulinarske i slastičarske programe, a tako će biti i ove jeseni.

Best of international Alain Ducasse održati će se 21. – 24. studenog 2023. u ŠKMER Akademija u Splitu , a donosi kozmopolitske jelovnike velikog francuskog chefa. Riječ je o hands on edukaciji za profesionalce s iskustvom u sklopu projekta KUHINJA ZNANJA (UP.02.3.1.03.0137), a pripremat će se jela po najboljim receptima Alain Ducasse restorana SAD-a, Azije, istočnog i zapadnog Mediterana.

LINK ZA PRIJAVU:

Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

Pastry Chef: Chocolate and confectionery zakazan je  05. – 08. prosinca 2023., a također kao dio EU projekta KUHINJE ZNANJA (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva.

Teme su:

✅Priprema i prezentacija široke ponudu malih čokoladnih zalogaja, bombona i pločica / Reinterpretacija kultnih čokoladnih deserata

✅Korištenje vrhunskih tehnologija uz korištenja osnovnih tehnika u radu s čokoladom u kreiranju novih recepata

✅Izrada čokoladnih slastica prema raznim konceptima i vrstama restorana ili kavana: restoranski deserti, klasici u novom ruhu, mali kolačići, slastice za tea-time.

✅Priprema i prezentacija široke palete čokoladnih kolačića i monoporcija, pralina, uz uporabu raznih krema

✅Razrada raznih tekstura u slasticama, kombiniranjem tradicionalnih i novih okusa.

LINK ZA PRIJAVU:

PASTRY CHEF MASTER CLASS BY ECOLE DUCASSE: CHOCOLATE AND CONFECTIONERY

Dodajmo, u sklopu Kuhinje Znanja razvijaju se četiri specijalizirana edukacijska paketa, a cilj mu je u 30 mjeseci jačati lokalno poduzetništvo, unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge te zaposliti mlade osobe, te jačati društveno poduzetništvo.

Kuhinju Znanja sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske

Scroll to Top