ECOLE DUCCASE U Splitu: Tajnu Michelinovih zvjezdica otkrijte uz pariške chefove Alaina Ducassea

Vrhunski osmišljena jela s potpisom, kao i pomno razrađeni gastronomski koncepti velikog francuskog chefa Alaina Ducassea, okosnica su 34 restorana od Tokija, preko Singapura, Katara, Francuske i Britanije, pa sve do Las Vegasa koji nose njegove ime. Radi se o autentičnim bistroima i brasserijama, kao i fine dining restoranima koji čine sam vrh svjetske ponude, a poneki su ovjenčani i s po 3 Michelinove zvjezdice. Kako zaslužiti i zadržati ta prestižna odličja, koje tehnike i recepte koriste timovi u tim objektima, otkrijte tijekom ponovnog gostovanja Ecole Ducasse, pariške škole kulinarskih umjetnosti velikog francuskog kuhara s preko 20 zvjezdica, u Splitu.

– Kao i lani, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija jedini na ovim prostorima, dovodimo Ducasseove predavače, ujedno vrhunske chefove njegovih restorana od kojih neki nose i po tri Michelinove zvjezdice, kako bi vam prenijeli znanja o vođenju kuhinja i kulinarske tehnike kojima ćete ući u svijet Haute Cuisine kroz program Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse (MCA Ecole Ducasse). Tema su jela i predjela “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London), dakle, usvajanje metodologije i recepata korištenih u tim restoranima – istaknula je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije.

MCA Ecole Ducasse održat će se od 16. do 19. studenog 2021. godine u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, a program po hands on konceptu na engleskom jeziku vodi francuski chef Florian Gravelle, jedan od vodećih instruktora Paris Campusa – Ecole Ducasse koja se smatra edukativnim globalnim standardom u umjetnosti kuharstva i slastičarstva.

Gravelle je karijeru gradio u prestižnim restoranima Azurne obale; Les Pecheurs (1 Michelinova zvjezdica) i Kaisuke Matsushima, a od 2009. godine, zahvaljujući talentu i stalnoj želji za usavršavanjem, postao je dio tima Centre de Formation Alain Ducasse (danas Paris Campus).

MCA Ecole Ducasse program je namijenjen za chefove s relevantnim radnim iskustvom, ujedno najzahtjevnija edukacija ŠKMER-a i idealna  nadogradnja na domaći MCA trening koji vode naši najbolji predavači Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Stevo Karapandža i gostujući specijalisti pojedinih područja za slastičarstvo i prehranu po posebnim zdravstvenim režimima. MCA Ecole Ducasse program se provodi uz chefa prevoditelja te osigurava najbolje visoko specijalizirane tehnike i inspiraciju za vrhunske profesionalce i njihov uspješan rad u restoranima i hotelima. Isključivo ga vode renomirani svjetski chefovi, ujedno predavači najpoznatije francuske škole gastronomije – dodala je Bremec.

Ovogodišnji MCA Ecole Ducasse donosi i usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje. “Prirodnost” ključni je koncept pariškog restorana Alain Ducasse au Plaza Athénée. Ostale detalje MCA Ecole Ducasse pronaći ćete na stranicama

Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

Dodajmo, Alain Ducasse rođen je 1956. godine na farmi u pokrajini Landes u Francuskoj, a još je u ranoj mladosti znao kamo želi stići i čime se baviti. U restoransku industriju ušao je sa 16 godina učeći se kulinarstvu s francuskim velikanima poput Michela Guérarda, Gastona Lenôtrea, Alain Chapela i Rogera Vergéa. Tijek karijere doveo ga je do toga da je postao jedan od najnagrađivanijih svjetskih kuhara s globalnim carstvom koje se proteže i izvan restorana, a posebice s naglaskom na kulinarskim edukacijama koja provode tri njegove kuharske škole.

 

Tekst: Mak Jovanović

foto: Ecole Ducasse, ŠKMER

 

Scroll to Top