Edukacija za strukovne nastavnike: Pršut & vino

Datum održavanja: 2024.

Polaznici:  Nastavnici kuharstva i posluživanja.

Koristeći vrijeme i priliku sudjelovanja na sajmu Dani dalmatinskog pršuta i vina, organiziramo edukaciju za profesionalce s ciljem upoznavanja trendova i tehnike otvaranja, rezanja i posluživanja pršuta, ovisno o prigodi i tipu ugostiteljskog objekta i očekivanjima i zahtjevima gostiju.
Predstaviti će se posebnosti različitih načina dozrijevanja pršuta, posjetiti proizvodnja te pripremati jela na bazi pršuta i jela s pršutom.

Dio edukacije o tehnikama vezanim uz rezanje i posluživanje pršuta je ponuda i prezentacija pršuta kao posebne autohtone delicije, kao samostalnog slijeda, te prezentacija pršuta kao dodane vrijednosti kada pršut upotpunjuje jelo ili je inspiracija čitavog jela.

Tehnike rada vezane uz pršut:
– Karakteristike pršuta po regijama
– Podjela pršuta po korištenoj sirovini i specifičnosti zrenja
– Načini rezanja i posluživanja pršuta
– Slaganje priloga uz pršut(e)
– Slaganje vina  uz pršut(e)
– Izrada normativa i food costa po porciji
Dolazak: 8.6.2023. do 18:00 – predstavljanje plana edukacije, priprema
Edukacija Dan 1: 9.6.2023, 09:00 – 21:00 (uz pauzu za ručak i obilazak vinograda Gašpar)
Edukacija Dan 2: 10.6.2023, 09:00 – 13:00. Odlazak u poslijepodnevnim satima.
Broj sati: 16 sati
Trajanje programa: 2 dana
Cijena po polazniku: 1.300 eur 
 
Mjesto održavanja edukacije: Vrgorac, Splitsko – dalmatinska županija
PRIJAVNI OBRAZAC
Pršut & vino
Scroll to Top