EDUKACIJA ZA STRUKOVNE NASTAVNIKE: Suho zrenje mesa i upotreba smokera – od tehnologije, kalkulacija do obogaćivanja ugostiteljske ponude u turizmu

Edukacija je namijenjena strukovnim nastavnicima kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja. poznavanja robe i prehrane, organizacije poslovanja poduzeća i marketing u turizmu, te praktične nastave htt.

Termin održavanja: 03. – 05.10.2023.

Kroz edukaciju će se obuhvatiti slijedeće cjeline:

Poznavanje robe i prehrana:

  • Identifikacija mesa za suho zrenje i analiza nutritivnog sastava.
  • Odabir mesa za suho zrenje i smoker
  • Tehnološki procesi suhog zrenja mesa i obrade mesa smokerom
  • Prehrambene i senzorske prednosti suhog zrenja mesa, uključujući poboljšanje okusa i teksture, te kako suho zrenje utječe na produženje trajnosti mesa.

Organizacija poslovanja:

  • Postavljanje normativa i standarda za kvalitetu mesa dobivenog suhim zrenjem i/ili obrađenog smokerom
  • Odabir mesa i dobavljača
  • Odabir  ponuđača opreme za suho zrenje i smokera
  • Primjena kalkulacija u procjeni troškova i cijena proizvoda
  • Standardizacija radnih procesa pripreme mesa za suho zrenje i obradu smokerom

Marketing (novi trendovi i koncepti ponude):

  • Istraživanje novih trendova u prehrani
  • Brendiranje restorana koji u ponudi imaju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenih upotrebom smokera
  • Razvoj marketinških strategija za promociju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenih upotrebom smokera kao novi trend u gastronomiji
  • Osuvremenivanje jelovnika s ponudom jela od suhog zrenutog mesa i jela od mesa obrađenih upotrebom smokera

Trendovi u turizmu:

  • Analiza ekonomske dinamike turizma i uloge gastronomije u tome.
  • Proučavanje statističkih podataka o turističkim trendovima.
  • Prilagodba ponude suhog zrenutog mesa suvremenim zahtjevima gostiju.
  • Brendiranje restorana koji u ponudi imaju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru

Kuharstvo, slastičarstvo, gastronomija, posluživanje:

  • Odabir i tehnike pripreme mesa za suho zrenje i obradu smokerom
  • Vrste i upotreba začina kod pripreme jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i u smokeru
  • Prezentacija i prodaja jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
  • Prezentacija i rasjecanje mesa kod stola gostiju
  • Uparivanje pića sa jelima od mesa dobivenog suhim zrenjem i jelima od mesa obrađenog u smokeru
  • Suradnja sa vinskim i pivskim kućama vezano uz promociju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
  • Priprema slastica koje nadopunjavaju meni koji sadrži ima jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru

Praktična dio:

  • Odabir mesa za suho zrenje i smoker
  • Odabir opreme i frižidera za suho zrenje, odabir smokera
  • Obrada mesa za suho zrenje i smoker
  • Obrada mesa nakon procesa suhog zrenja i smokera
  • Priprema jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
  • Priprema odgovarajući priloga i salata uz jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa iz smokera
  • Obilazak pogona i restorana koji u ponudi imaju  jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa iz smokera

Tijekom edukacije upoznati će se sa svim etapama procesa obrade mesa i pripreme jela od mesa dobivenog suhog zrenja, te upotrebom smoker-a i njihovog značaja u restoranskoj i turističkoj industriji.

RASPORED ODRŽAVANJA EDUKACIJE

03.10.2023.15:00 – 21:00
04.10.2023.09:00 -15:00
17:00 – 21:00
05.10.2023.09:00 – 17:00
Broj sati:  24 sata
Veličina grupe: 8 do 12 osoba.

Mjesto održavanja: Jobova 2, Split, ŠKMER Akademija

Cijena po polazniku sa smještajem: 2.450 eur (18.459,53 kn)

Cijena uključuje pripremu, rad u profesionalno opremljenom kabinetu, materijale za rad, namirnice, recepture i certifikate, smještaj u jednokrevetnim sobama.

Način provedbe: edukacija s “hands on” treningom. Polaznici donose svoju radnu odjeću, jednokratna i zaštitna odjeća su osigurane.

OBRAZAC ZA PRIJAVU:

edukacija strukovni nastavnici - tehnike suho zrenje i smoker

Podaci škole/institucije/ugostiteljskog objekata


Scroll to Top