Edukacija je namijenjena strukovnim nastavnicima kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja. poznavanja robe i prehrane, organizacije poslovanja poduzeća i marketing u turizmu, te praktične nastave htt.
Termin održavanja: 03. – 05.10.2023.
Kroz edukaciju će se obuhvatiti slijedeće cjeline:
Poznavanje robe i prehrana:
- Identifikacija mesa za suho zrenje i analiza nutritivnog sastava.
- Odabir mesa za suho zrenje i smoker
- Tehnološki procesi suhog zrenja mesa i obrade mesa smokerom
- Prehrambene i senzorske prednosti suhog zrenja mesa, uključujući poboljšanje okusa i teksture, te kako suho zrenje utječe na produženje trajnosti mesa.
Organizacija poslovanja:
- Postavljanje normativa i standarda za kvalitetu mesa dobivenog suhim zrenjem i/ili obrađenog smokerom
- Odabir mesa i dobavljača
- Odabir ponuđača opreme za suho zrenje i smokera
- Primjena kalkulacija u procjeni troškova i cijena proizvoda
- Standardizacija radnih procesa pripreme mesa za suho zrenje i obradu smokerom
Marketing (novi trendovi i koncepti ponude):
- Istraživanje novih trendova u prehrani
- Brendiranje restorana koji u ponudi imaju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenih upotrebom smokera
- Razvoj marketinških strategija za promociju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenih upotrebom smokera kao novi trend u gastronomiji
- Osuvremenivanje jelovnika s ponudom jela od suhog zrenutog mesa i jela od mesa obrađenih upotrebom smokera
Trendovi u turizmu:
- Analiza ekonomske dinamike turizma i uloge gastronomije u tome.
- Proučavanje statističkih podataka o turističkim trendovima.
- Prilagodba ponude suhog zrenutog mesa suvremenim zahtjevima gostiju.
- Brendiranje restorana koji u ponudi imaju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
Kuharstvo, slastičarstvo, gastronomija, posluživanje:
- Odabir i tehnike pripreme mesa za suho zrenje i obradu smokerom
- Vrste i upotreba začina kod pripreme jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i u smokeru
- Prezentacija i prodaja jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
- Prezentacija i rasjecanje mesa kod stola gostiju
- Uparivanje pića sa jelima od mesa dobivenog suhim zrenjem i jelima od mesa obrađenog u smokeru
- Suradnja sa vinskim i pivskim kućama vezano uz promociju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
- Priprema slastica koje nadopunjavaju meni koji sadrži ima jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
Praktična dio:
- Odabir mesa za suho zrenje i smoker
- Odabir opreme i frižidera za suho zrenje, odabir smokera
- Obrada mesa za suho zrenje i smoker
- Obrada mesa nakon procesa suhog zrenja i smokera
- Priprema jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa obrađenog u smokeru
- Priprema odgovarajući priloga i salata uz jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa iz smokera
- Obilazak pogona i restorana koji u ponudi imaju jela od mesa dobivenog suhim zrenjem i jela od mesa iz smokera
Tijekom edukacije upoznati će se sa svim etapama procesa obrade mesa i pripreme jela od mesa dobivenog suhog zrenja, te upotrebom smoker-a i njihovog značaja u restoranskoj i turističkoj industriji.
RASPORED ODRŽAVANJA EDUKACIJE
03.10.2023. | 15:00 – 21:00 |
04.10.2023. | 09:00 -15:00 17:00 – 21:00 |
05.10.2023. | 09:00 – 17:00 |
Mjesto održavanja: Jobova 2, Split, ŠKMER Akademija
Cijena po polazniku sa smještajem: 2.450 eur (18.459,53 kn)
Cijena uključuje pripremu, rad u profesionalno opremljenom kabinetu, materijale za rad, namirnice, recepture i certifikate, smještaj u jednokrevetnim sobama.
Način provedbe: edukacija s “hands on” treningom. Polaznici donose svoju radnu odjeću, jednokratna i zaštitna odjeća su osigurane.
OBRAZAC ZA PRIJAVU: