Enzitin Dan žena u ŠKMER-u uz obilje zdravih delicija poput kikiriki nicecreama i sirove zebra torte…od priče do recepta

Naš zagrebački partner tvrtka Enzita, zastupnik vodećih svjetskih brendova za obradu namirnica i pripremu jela, ponovo je gostovao u ŠKMER Akademiji. Upriliči su radionicu u susret Danu žena, okupili birano društvo dama, pripremali zdrava jela i dobro se zabavili.

“Ideja održavanja ove radionice je bila proslava Dana žena s našim dragim Dalmatinkama na način na koji najbolje znamo – uz ćakulu i spizu. Polaznice su bile žene, dame, gospođe i gospođice koje su zaljubljenice u zdrave slastice bez jaja, šećera, brašna, aditiva. Radionica je bila u potpuno besplatna, a polaznice su osim zanimljivih ideja, punih trbuščića i osmijeha na licu, kući ponijele i crvenu ružu. Naučile su izrađivati sirovu tortu s višnjama, tart, ledeni desert od kikirikija i lješnjak kuglice na uređajima iz našeg asortimana” – uputila nas je Anita Živkušić, voditeljica prodaje Enzite.

Radionicu je vodila Elena Rapan, zaljubljenica u zdravu hranu koja se usavršila u pripremi sirovih delicija, a pri ruci su joj  bile Tea Grmača i Anita. Enzita je i ovom prilikom potvrdila moto tvrtke da imaju “Ključ tvoje prehrane“.

“Volimo reći da širimo svijest o zdravoj prehrani i njezinom učinku na zdravlje, ali smo i desna ruka svakom profesionalnom ugostitelju. Uz uređaje iz našeg asortimana, priprema obroka je jednostavno i nezaboravno iskustvo. Večer smo započeli hladno prešanim sokom od jabuke, ananasa i naranče pripremljenim na najboljem svjetskom sokovniku – Huromu. Sama radionica otvorena je izradom sirovog kokos tarta. Za izradu podloge koristili smo Magimix multipraktik , a u izradi savršene kreme neizostavan je bio Vitamix blender” – dodala je Živkušić.

Naime, Enzita ekskluzivno zastupa visokokvalitetne brendove kao što su prestižni američki Vitamix blenderi kojima možete napraviti najkremastiji smoothie ikad, vruću juhu dobivenu od potpuno sirovih namirnica, sladoled, ledene deserte, različite kreme, maslace i umake i još mnogo toga.

“Bez obzira koji model Vitamixa odabrali, jednostavno ne možete pogriješiti. Prosječan blender koji možete kupiti u trgovini imat će 15 000 okretaja u minuti, nešto snažniji modeli do 25 000 okretaja u minuti. Vitamix blenderi imaju maksimalan broj okretaja od 37 000 u minuti te jamstvo od 10 godina na cjelokupan uređaj, oštrice koje se ne tupe i ne oštre. Njime dobivate suputnika koji će vas pratiti sljedećih 30 godina” – poručili su iz Enzite.

Hurom sokovnici svoj ugled grade od 1974. godine i smatraju se svjetskim vrhom. Sok iz ovog sokovnika je kompaktan, u hladnjaku može stajati 3 dana bez da izgubi boju, miris i teksturu, a s Huromom je moguće cijediti sok iz svih voćnih i povrtnih namirnica, uključujući i one u kojima se nalazi minimalan sadržaj soka kao što su cikla, batat, korijen celera, lisnato povrće…

Magimix francuski je multipraktik s jamstvom od čak 30 godina na motor. Snažni indukcijski motor osigurava da bude tih u radu, a uz to je pouzdan i dugotrajan. U Magimixu možete izmijesiti tijesto za kruh, torte ili peciva, sjeckati meso, voće i povrće, smrviti i led, a voće i povrće usitniti u razne oblike u vrlo malo vremena. Magimix je izradio i alat posebno za izradu finog sladoleda, od raznog povrća će napraviti juhu koju treba samo prokuhati te štošta drugo. Enzita u ponudi ima i Excalibur dehidratore, svjetski broj 1 u dehidriranju hrane. A to je tek dio njihovog asortimana.

“Na našem druženju pripremao se i kikiriki nicecream koji je izazvao veliko oduševljenje polaznica, a na koji se priprema način možete proučiti u receptu u nastavku. Prilikom njegove izrade koristile smo proizvode koje smo same pripremile; domaći kikiriki maslac izrađen u Vitamixu kao i domaće mlijeko od lješnjaka. Time smo željele prikazati koliko je praktično imati Vitamix u svom domu i u vlastitoj proizvodnji napraviti savršene delicije koje smo uobičajeno naviknuli kupovati na policama supermarketa” – istaknula je Anita.

Nakon lješnjak kuglica najveće oduševljenje izazvala je sirova zebra torta – torta od višanja.

Večer praćena smijehom, ukusnim delicijama i veseljem završila je grupnom fotografijom i najavama o novom susretu.

RECEPT:

KIKIRIKI NICECREAM

za 2 osobe :

3 smrznute banane

5 svježih datulja

½ šalice biljnog mlijeka ( kokos, riža, zob…)

½ šalice neslanog kikirikija

1 žlica maslaca od kikirikija

Zrele banane koje imaju crne točkice na kori su najslađe i najbolje za izradu nicecreama. Izrežite ih na pet dijelova, stavite u plastičnu vrećicu i spremite u zamrzivač. Tako smrznute banane stavite u blender s ostalim sastojcima. Koristeći štap blendera miksajte na najjačoj brzini minutu ili dvije pazeći da se smjesa ne pregrije. Izlijte u čašu za sladoled i pospite komadićima kikirikija te kakao mrvicama. Poslužite odmah.

Više o uređajima na www.enzita.hr

Scroll to Top