Falafel na podlozi od humusa sa sezamom i ketchupa od cikle – recept Antonija Dovranić

Jednostavan, ali ukusan falafel koji možete lako pripremiti kuću i obogatiti dodacima naših partnera Sana delikatese kao što su ketchup od cikle, tahini i namazi od hummusa, donosi nam mlada Dubrovčanka Antonija Dovranić. Falafel potječe s Bliskog istoka, omiljeno su vegansko jelo te se diljem svijeta može pronaći serviran u kebabu kao alternativa mesu.

Antonija je, pak, aktivna članica ŠKMER-a koja je prošla našu intenzivnu školu kuhanja A La Chef, zatim Tečaj kreativne kuhinje i naposljetku kao krunu najzahtjevniji program ŠKMER-a za profesionalce Mediterranean Culinary Arts (MCA trening). Okušala se i na Biseru mora 2019.godine gdje je u kategoriji modernog jela dobila brončanu medalju, a iste godine nadmetala se i na natjecanju mladih kuhara Dioklecijanova amfora. U pet godina karijere i do preseljenja u Split, ova 24-godišnjakinja radila je u hotelima grupacije Valamar, restoranima hotela Ville Dubrovnik te restoranu Tramuntana u svom gradu. Zaposlena je u splitskom Mazgoon Foodu.

Recept za falafel (okruglice od slanutka)

Sastojci za 4 osobe:

400 g slanutka

pola glavice luka

30 g peršina

1 žlica sezama

100 ml maslinovog ulja

1 žlica slatke mljevene paprike

pola žličice soli

pola žličice papra

4 žlice krušnih mrvica

dodaci:

Sana hummus

Sana ketchup od cikle

Sana papričice punjene sezamom

Sana tahini

Priprema:

Namočite slanutak preko noći da omekša, pa ga sameljite sa slatkom crvenom paprikom,lukom, peršinom, maslinovim ulje, solju i paprom u grubu vlažnu smjesu. Po potrebi dodajte malo vode. Oblikujte okruglice i uvaljajte ih u krušne mrvice. Ugrijte ulje na laganoj do srednjoj vatri te pržite okruglice dok ne postanu zlatne boje. Izvadite ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće te poslužite uz hummus i ketchup od cikle.

Dodatke i gotov falafel možete nabaviti ovdje:https://sana-delikatese.hr/proizvodi/

Scroll to Top